• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - modele lokomotyw serii EU07/EP07

Darkman

Aktywny użytkownik
Reakcje
8 1 0
Jest - na dwa modele - taki kartonik z ciągiem liczb:)
Słyszałem jak pan Piotr na stoisku Modelcenter mówił, że rabat dotyczy tych dwóch szt, których zdjęcia są na odwrocie kuponu. Sam kupon i strona mówi to co już koledzy przytoczyli.
Mogę się mylić ale wydaje się mi, że kupony dostają Ci, którzy je zamówili wcześniej. W chwili kiedy powstawał pierwszy wątek o EU07 SM
W Piotrkowie kupony miały wszystkie egzemplarze.

dumiak

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Kupiłem EU07-433 w "Drimie", i niestety w pudełku żadnego kuponu rabatowego nie stwierdziłem. (n)
Ja zakupiłem w Modelmanii i też w środku kuponu nie było...

Co więcej, teraz ogarnąłem że w porównaniu z zawartością pudełka po EU07 w malowaniu Cargo, prócz kuponu <o ile powinien być> nie mam instrukcji obsługi oraz wkładki ze zdjęciem

Ostatnio edytowane:
OP
OP
CoCu

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
2.086 201 22
Wszystkie modele wychodzące od nas, niezależnie czy do klientów indywidualnych, czy do sklepów, posiadają komplet "papierów" wewnątrz, czyli: kartonowa wkładka z indywidualnym numerem modelu, instrukcja książeczkowa, oraz kupon. Jeśli ktoś zakupił model nie bezpośrednio od nas, ale w jakimś sklepie, proszę zwrócić się z tym problemem do danego sklepu, gdyż zapewne z jakiegoś powodu rzeczy te zostały u nich.

A co do kuponu, to ile razy można powtarzać, że jest na nim napisane na co on jest? A także wyjaśnione jest to dokładnie na naszej stronie informacyjnej sminfo.vxp.pl. Od początku nic w tym temacie nie zmienialiśmy i wciąż są te same zasady wykorzystania kuponu.

Dlatego właśnie postanowiliśmy ostro ograniczyć podawanie informacji poprzez forum, bo jak ja coś napiszę, to tego tak jakbyście nie czytali. Ale jak ktoś nie związany z nasza firmą napisze jakąś głupotę, to w nią wierzycie jakby to wyszło od nas i jeszcze o tym dyskutujecie.

A co do zadawania pytań, to także było już pisane, że prosimy zadawać je przez stronę informacyjną. Z wyżej wymienionych powodów, tutaj mało kiedy odpowiadamy.

Reakcje
50 0 0
Odbierałem EU07 w Modelmanii i w każdym egzemplarzu jaki widziałem kupon był.
A swoją drogą po przejrzeniu kartonu modeli mam pewne watpliwości co do kontroli jakości Schlesienmedelle. Co dziwne, z Cargo takich przygód nie miałem, pierwszy z brzegu był OK, a przecież miało być lepiej (n)

Darkman

Aktywny użytkownik
Reakcje
8 1 0
A co do kuponu, to ile razy można powtarzać, że jest na nim napisane na co on jest? A także wyjaśnione jest to dokładnie na naszej stronie informacyjnej sminfo.vxp.pl. Od początku nic w tym temacie nie zmienialiśmy i wciąż są te same zasady wykorzystania kuponu.

Dlatego właśnie postanowiliśmy ostro ograniczyć podawanie informacji poprzez forum, bo jak ja coś napiszę, to tego tak jakbyście nie czytali. Ale jak ktoś nie związany z nasza firmą napisze jakąś głupotę, to w nią wierzycie jakby to wyszło od nas i jeszcze o tym dyskutujecie.
Jasne, wszystko jest/było opisane, ale na stoisku Modelcenter pan Piotr wprowadzał w błąd.

piterson

Znany użytkownik
Reakcje
104 0 0
Zaraz zacznie się niepotrzebna dyskusja w temacie kuponu. Dajcie spokój. Dwie konkluzje. Jak pisał Cocu, w każdym pudełku są kupony. Druga - na każdym kuponie jest info do czego uprawnia. Skończymy temat kuponów.

karol_mar

Znany użytkownik
Reakcje
73 1 0
Nie odbierzcie mnie źle, ale może sprzedawcom się nie podoba to, że mają stracić klienta, którego pozyskali, na rzecz innego sklepu, skoro kupon można zrealizować tylko w jednym miejscu.

W turystyce jest tak, że agenci sprzedający ofertę danego touroperatora, wpisują na rezerwacjach nawet swój numer telefonu, żeby touroperator nie podebrał im klienta, sprzedając ofertę bezpośrednio.

pilu35

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
karol_mar to chyba do końca nie jest tak, w moim przypadku gdy odbierałem model od Świat modeli Rybnik na trybunałach Pan Ryszard wpisał na kuponie, że model został zakupiony w świecie modeli Rybnik i jak rozumiem w tym samym sklepie będzie do realizacji kupon, wiec inni sprzedawcy chyba w ten sam sposób sprawę załatwiają. Tak przynajmniej to widzę.

karol_mar

Znany użytkownik
Reakcje
73 1 0

pilu35

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Wiem, widziałem ten wpis, informuje jedynie, że w moim przypadku miała miejsce taka sytuacja. I ja to tak interpretuje, jeśli się mylę to i tak do ukazania sie następnej serii sytuacja zostanie tu wyjaśniona. :)

KacperWKK

Aktywny użytkownik
Reakcje
440 47 8
Drodzy forumowicze z całym szacunkiem ale Producent na swojej stronie przedstawił wszystkie fakty odnośnie kuponów i na co kupony są. Zamiast skupić się na jakości właściwościach plusach i minusach modelu wymieniamy informację o szczątkowych przypadkach jakiś braków i niedopatrzeń. Myślę że jest to temat na indywidualny kontakt z producentem. Ja wciąż czekam na wasze zdjęcia i opinie. To miłe że producent zagląda na to forum a nawet zmienia zdanie odnośnie produktów co według mnie pokazuje entuzjazm i niezniszczone jeszcze przez nas chęci do działań/ wszak z mego doświadczenia wiem iż ciężko dogodzić wielu idealistom i fanom szczegółów. Modelarstwo to ciężki kawałek chleba ja się nim bawię bo modelarzem nie jestem gdyż korzystam z gotowych modeli nie buduje ich tak więc czekam na kolejne wypusty SM bo są wręcz idealne. Jak widzę co dzieje się w tym świecie a co działo się 30 lat temu wciąż nie mogę się nacieszyć. Pozdrawiam i wróćmy do tematu wszak w Piotrkowie SM zaprezentował nowe cacka :)

OP
OP
CoCu

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
2.086 201 22
Kupon miał obejmować też zakup modelu ET41 typ 203E,a na stronie jest info tylko o EU07 typ 4E oraz EP08 typ 102E
A skąd taka informacja? Miał, nie miał... Przecież na kuponie wyraźnie jest napisane na co jest.
Oto dlaczego nie sprawdziła się formuła kontaktu z klientami poprzez forum. Ja parę postów temu swoje, a ktoś inny dalej swoje. A jeszcze inny oczywiście przeczyta wyrywek tego i za jakiś czas zarzuci nam że kupon miał być także na ET41 bo tak na forum było.

Takimi informacjami wymyślonymi przez siebie wprowadzacie dezinformację, a po pewnym czasie już nikt tu na forum nie wie niczego.
Proszę czytać naszą stronę informacyjną. Tam są odpowiedzi na Wasze pytania. Jeśli coś byśmy zmienili, to tam to także podamy. A tutaj jak chcecie to dalej dyskutujcie o rzeczach jakie ktoś wymyślił. Ja już straciłem ochotę do ciągłego wyjaśniania tutaj pewnych rzeczy, jakie na stronie informacyjnej są jasno podane.