• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - modele lokomotyw serii EU07/EP07

amon1978

Nowy użytkownik
Reakcje
1 0 0
Niemożliwe, by nie świeciły tylko z jednej strony. Jeśli jest to płytka 3.0 tak jak pisał @MarcinqPL to górny reflektor jest połączony przy pomocy pin-ów i dokręcenie śrubek od spodu powinno rozwiązać ten problem.
W dwóch egzemplarzach taka sama sytuacja po stronie pantografu CU
Zdjęcie kolegi
W Moim egzemplarzu taka sama sytuacja

Załączniki

PingwinRico

Znany użytkownik
Donator forum
H0e
Reakcje
6.338 49 2
Wrzucę tutaj nie aż taką nowość, ale noo muszę. :D

Nowość 2023
EU07-433
Zakład Taboru w Katowicach
ZNTK Poznań S.A.
Napr. rew. 2002 12 04

foto.jpg

W jednym serwisie z ogłoszeniami udało mi się upolować w Gdyni (zbieg okoliczności) katowicką siódemkę, której nie mogłem się oprzeć. :D
Bo wiecie... Katowice. Sentyment regionalny, młode lata i te sprawy. Ponadto cena była zachęcająca. Grzech nie wziąć.
Są woreczki z elementami, ale co było do zamontowania, to wydaje mjesie, że poprzedni właściciel zamontował.
Pozwoliłem sobie strzelić w słoneczku sesję swoim telefonem stacjonarnym...i przyznam szczerze, że ostatnim razem tak mi bryknął... puls... przy wymarzonej Lxd2 od Bemo. :D
Są mankamenty, owszem, ale ilość i wysoka jakość szczegółów powoduje, że te minusiki są gdzieś tam w tyle i mi nie przeszkadzają.
@Robert Reschka - rewelacja model. Serio. Zakochałem siem.

Teraz to brakuje jedynie katowickiej Bipy. :D

https://kolejcieszyn.pl/index.php?s=art191
Autor: Błażej Forjasz

19 sierpnia 2004. Pociąg nr 317 (prowadzony EU07-433) wyjątkowo w Ustroniu zakończył swój bieg (z powodu prac za Ustroniem Polaną). Licznych pasażerów czeka niemiła niespodzianka w postaci krótkiego autobusu Kolejowej Komunikacji Zastępczej, do którego nie wszyscy się zmieścili, co można określić tylko słowem 'skandal'!

17.jpg

https://kolejcieszyn.pl/index.php?s=pietrus
Autor: Błażej Forjasz

7 lipca 2004. Pociąg 321 do Wisły Głębce wyjechał ze stacji Goleszów. Z przodu składu znajduje się wagon 1 klasy, a skład prowadzi lokomotywa EU07-433.

pietrus_gol.jpg

Autor: Břetislav Vlaček
Facebook: Milujeme vlaky

30.05.2006 r. - stacja Katowice (Polsko) - EU07-433 na czele pociągu pośpiesznego Sztygar do Lublina.

502485824_1443023800019686_6877909682379022958_n.jpg

MODEL:

Kato.jpg

Kato2.jpg

Kato3.jpg

Kato4.jpg

Kato5.jpg

Kato6.jpg

Kato7.jpg

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
15.410 678 30
Rewizja jest zapisana RR-MM-DD. ಠ⁠ ͜⁠ʖ⁠ ⁠ಠ
2002.12.04
Gdyby było napisane 2002.12.04 to, choć też nieprawidłowe, byłoby jasne. Ale na oryginale jest 02.12.04 i bądź tu mądry. Tu wychodzi głupota, bezmyślność i brak elementarnej wiedzy o zasadach pisania dat tych, którzy nanosili daty rewizji, co niestety, często ma miejsce i dzisiaj. Dawniej pisano w formacie DD.MM.RRRR, ewentualnie DD.MM.RR, co w XX wieku nie stanowiło problemu. Ale od roku 2000 sprawa nie jest już taka oczywista, bo 02 może oznaczać zarówno rok 2002, jak i miesiąc luty. Zasady pisania daty zgodne z układem SI, a wprowadzone w Polsce za ISO w drodze Polskiej Normy w latach 80. XX wieku, zakładające zapis odwrotny, zaczynający się od roku, wymagały po pierwsze, pisania zawsze pełnej 4-cyfrowej liczby oznaczającej rok, a po drugie, dla odróżnienia od tradycyjnego zapisu, oddzielania roku, miesiąca i dnia dywizem (łącznikiem), czyli poziomą krótką kreską, a nie kropką. Tak więc prawidłowy, zgodny z normą zapis omawianej daty 4 grudnia 2002 roku wygląda wyłącznie tak: 2002-12-04. Wszelkie inne zapisy, jak 2004.12.04, a już zwłaszcza 02.12.04 są niedopuszczalne, a ta ostatnia jest dodatkowo myląca.