Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Oba modele obu producentów są niesamowite, ale nie ukrywajmy, w PIKO reflektory są do poprawy i przez to model PIKO przy Schlesienmodelle wygląda jak zabawka.
Mimo wszystko jestem i tak pod wielkim wrażeniem. Nie mogę się już doczekać tych modeli w domu.
Tutaj główną rolę odgrywa cena, ten droższy wydaje się ładniejszy i ma lusterka ale tak jak wspomniałem cena/jakość w obu stronach na wysokim poziomie.
Tutaj główną rolę odgrywa cena, ten droższy wydaje się ładniejszy i ma lusterka ale tak jak wspomniałem cena/jakość w obu stronach na wysokim poziomie.
To co mi się rzuca w oczy bez głębszej analizy to malowanie. W wypadku SM jest dla mnie realistyczne a w Piko takie trochę plasticzane.[DOUBLEPOST=1414233884][/DOUBLEPOST]Model Piko jest fajny, ale przy tym od SM wygląda faktycznie zabawkowo bardziej i te reflektory kłują w oczy.[DOUBLEPOST=1414234007][/DOUBLEPOST]Szczególnie pantografy ze zdjęcia SK Model dają po oczach wściekłą czerwienią. Może w realu będą wyglądały bardziej naturalnie?
Mogę pomóc jedynie kilkoma zdjęciami z telefonu zaznaczam, że lokomotywa na zdjęciu to jeszcze prototyp ! Zdjęcia z dziś, z okolic godziny 11
Muszę przyznać jedną rzecz. Byłem ciekaw tej lokomotywy, ale jakoś chłodno do tego podchodziłem. Jednak po tym jak zobaczyłem ją na żywo... szczękę miałem na ziemi marzenie. Gratulacje dla twórców.
Wróciłem właśnie z targów i mam zdjęcia następnej wersji wykonania. Możliwe, że ostatecznej. Czy tak jest pytać Co Cu. On też prezentował ją do zdjęcia. Bardzo zależało mu na prezentacji kabiny, starałem się ale nie wiem czy mi się udało