• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - modele lokomotyw serii 206E ET24

OP
OP
Robert Reschka
Reakcje
4.081 413 18
@Budacz2137 Dostaniesz Jahreswagen ode mnie w prezencie jako nagrodę za tytuł "SM fanboy of the year". :love:

@DziDzia Sytuacja rynkowa się zmienia, PIKO zaspokoiło popyt na ten model, więc plany się też zmieniają. Czy Pan by wydawał z premedytacją pieniądze na projekt, który już się nie opłaci? Kolega powyżej może też kiedyś to zrozumie ;)

Ostatnio edytowane:

xTOMOx

Użytkownik
Reakcje
107 60 9
Nie obrażam się, choć uważam, że ten "tytuł" nie ma nic wspólnego z zapytaniem, a reklamą :LOL:
Moja odpowiedź była merytoryczna z zaznajomieniem handlu, który śledzę od 35 lat.
Odpisz jutro :D
I dzięki za kilka polubień, ja chwilowo nie mogę, zablokowali..

Ostatnio edytowane:
OP
OP
Robert Reschka
Reakcje
4.081 413 18
Mam nadzieję, że CAD owego "Jahreswagen" (mamy polskie określenie - wagon rocznicowy) jest głęboko schowany na najtrudniej dostępnej partycji Pańskiego komputera, żeby ta ZŁA konkurencja nie odgapiła pomysłu ;)
Panie Kacperze, oj głęboko, bardzo głęboko. Tak zabezpieczone, że nawet żonę pytam, by wprowadziła hasło, I wychodzę z domu, aż dysk jest odblokowany. Tę całą procedurę się powtarza co 5 minut, kiedy dysk się automatycznie zamyka. Przed domem patrze przez lornetkę czy tam gdzieś Pan GG lub Remaj przypadkiem w krzakach nie siedzą ;)

Reakcje
217 33 7
Panie Kacperze, oj głęboko, bardzo głęboko. Tak zabezpieczone, że nawet żonę pytam, by wprowadziła hasło, I wychodzę z domu, aż dysk jest odblokowany. Tę całą procedurę się powtarza co 5 minut, kiedy dysk się automatycznie zamyka. Przed domem patrze przez lornetkę czy tam gdzieś Pan GG lub Remaj przypadkiem w krzakach nie siedzą ;)
A jeżeli żona to tajny współpracownik Piko? Proszę uważać, bo być może właśnie przesyła pliki z CAD do krwiożerczej konkurencji która tylko czycha by wykończyć naszego narodowego producenta modeli.

Rafał_A

Aktywny użytkownik
Reakcje
190 35 1
Ja chciałem od razu przekazać kilka spostrzeżeń.
Ten projekt i forma sprzedaży to jakaś porażka. Byłem w kolejce trzydziesty czwarty, a dostałem model z numerem 38. Żenada. Widać, gdzie mają klienta. O samym modelu mogę powiedzieć tyle, że ktoś chyba nie pomyślał jak go projektował - przewód do Haslera jest na złym wózku, a napis PKP w złym miejscu. Porównałem dokładnie z oryginałem i powinien być o 1 mm w prawo. Reflektory to chyba jakaś kpina. Już nie wspomnę o ślizgach na pantografach. Poza tym lokomotywa nie przejeżdża jednego miejsca na moim torcie.
Nastempnom biorem od PJIKO :)

michu88

Aktywny użytkownik
Reakcje
820 36 5
Nic nie umarło, zainteresowani zakupem już założyli koczowisko pod szkołą w Piotrkowie, gdzie odbywają się Trybunały i nie odzywają się, bo internetu nie mają

Engineer

Aktywny użytkownik
Reakcje
718 54 1
No i temat umarł.

Niech zgadnę, Pafawag się wycofał. A ja już żonie powiedziałem i na kłamcę wyjdę.
Spokojnie, nic nie umarło.
Z tego co wiem to wczoraj od wczesnych godzin porannych w P.T. rozkładają śpiwory, a z tego co pisze Kolega @michu88 już powstaje miasteczko namiotowe.
Ja zdążyłem jeszcze zarezerwować miejsce i się wygrodzić parawanem, który zawinąłem z wakacji, komuś na plaży w Chałupach.
Nic nie umarło, zainteresowani zakupem już założyli koczowisko pod szkołą w Piotrkowie, gdzie odbywają się Trybunały i nie odzywają się, bo internetu nie mają
Internet jest, tylko grzeją się w śpiworach, bo się zimno zrobiło i jeszcze dochodzą do siebie po wczorajszym.

michu88

Aktywny użytkownik
Reakcje
820 36 5
Spokojnie, nic nie umarło.
Z tego co wiem to wczoraj od wczesnych godzin porannych w P.T. rozkładają śpiwory, a z tego co pisze Kolega @michu88 już powstaje miasteczko namiotowe.
Ja zdążyłem jeszcze zarezerwować miejsce i się wygrodzić parawanem, który zawinąłem z wakacji, komuś na plaży w Chałupach.

Internet jest, tylko grzeją się w śpiworach, bo się zimno zrobiło i jeszcze dochodzą do siebie po wczorajszym.
A to kolega widzę jest na miejscu, skoro piszesz, że internet jest, może jakaś fotorelacja?

m_zntk

Znany użytkownik
Reakcje
11.864 179 15
Ja chciałem od razu przekazać kilka spostrzeżeń.
Ten projekt i forma sprzedaży to jakaś porażka. Byłem w kolejce trzydziesty czwarty, a dostałem model z numerem 38. Żenada. Widać, gdzie mają klienta. O samym modelu mogę powiedzieć tyle, że ktoś chyba nie pomyślał jak go projektował - przewód do Haslera jest na złym wózku, a napis PKP w złym miejscu. Porównałem dokładnie z oryginałem i powinien być o 1 mm w prawo. Reflektory to chyba jakaś kpina. Już nie wspomnę o ślizgach na pantografach. Poza tym lokomotywa nie przejeżdża jednego miejsca na moim torcie.
Nastempnom biorem od PJIKO :)

Straszne jest co kolega napisał. Ja byłem w kolejce 512, a dostałem lokomotywę z nr 1022, mało tego, otwieram paczkę, a tam lokomotywa w opakowaniu PIKO i do tego EP09 !!! Zbulwersowany zadzwoniłem do firmy, a tam po niemiecku odzywa się "papuga" i mówi "Willkommen bei SM, der chinesischen Auslandsniederlassung der Firma PIKO ...." i tu dopiero "dzwon" Wenn Sie mit Robert Reszka sprechen möchten, drücken Sie die 1, wenn Sie mit René Wilfer sprechen möchten, drücken Sie die 2" :eek::ROFL::ROFL::ROFL::ROFL: