• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - lokomotywy serii 104E / EP09

kdam

Aktywny użytkownik
Reakcje
150 4 0
W kwestii dyskusji na forum i zgarnianiu feedbacku, to taki pomysł - można klientom z poziomu modelcenter.pl wysłać ankietę w formie NPS albo bardziej otwartej. W tych czasach można odpowiedzi otwarte przeanalizować masowo z użyciem AI, także SchlesienModelle może tutaj przodować w kontakcie z klientami, jakby dobrze dobrać metodykę i równie dobrze ją zaaplikować jak i zinterpretować wyniki.

MateuszS

Aktywny użytkownik
Reakcje
478 64 2
W kwestii dyskusji na forum i zgarnianiu feedbacku, to taki pomysł - można klientom z poziomu modelcenter.pl wysłać ankietę w formie NPS albo bardziej otwartej. W tych czasach można odpowiedzi otwarte przeanalizować masowo z użyciem AI, także SchlesienModelle może tutaj przodować w kontakcie z klientami, jakby dobrze dobrać metodykę i równie dobrze ją zaaplikować jak i zinterpretować wyniki.
Wszystko można, pytanie w jakim celu?
Rozumiem sytuację gdyby wszyscy producenci tak robili ale tak nie jest. Od Robo albo SM wymagamy bądź oczekujemy, jak zwał tak zwał, udzielania się na forum, FB i nie wiadomo jeszcze gdzie...
Nie jestem ani fanem żadnej marki ani hejterem, u mnie żadne z modeli się nie pogryzły na półce bądź makiecie często jadąc w jednym składzie.
Będą osoby neutralne, będą fani i przeciwnicy danej marki - trzeba z tym żyć :cool:

kdam

Aktywny użytkownik
Reakcje
150 4 0
Wszystko można, pytanie w jakim celu?
Rozumiem sytuację gdyby wszyscy producenci tak robili ale tak nie jest. Od Robo albo SM wymagamy bądź oczekujemy, jak zwał tak zwał, udzielania się na forum, FB i nie wiadomo jeszcze gdzie...
Nie jestem ani fanem żadnej marki ani hejterem, u mnie żadne z modeli się nie pogryzły na półce bądź makiecie często jadąc w jednym składzie.
Będą osoby neutralne, będą fani i przeciwnicy danej marki - trzeba z tym żyć :cool:
To tylko luźny pomysł. Skoro producent zbiera feedback to może sobie wybrać taką formę, która być może wyklucza użeranie się z trudniejszymi osobnikami na forum ;)

Reakcje
15 1 0
Otrzymałem wczoraj swój egzemplarz.
1. Płytka z opisem lokomotywy wklejona odwrotnie
2. Nie działa podświetlenie kabiny
3. Podczas jazdy z przedziału maszynowego pojawiają się błyski jak na poniższym ujęciu.

Pytanie jest takie czy te błyski to rzecz normalna czy nie?

Dodatkowo w moim przypadku jest tak, że po zmianie kierunku jazdy lokomotywa rusza i przejeżdża kilka dobrych cm zanim nastąpi zmiana świateł.

Załączniki

Ostatnio edytowane:

kdam

Aktywny użytkownik
Reakcje
150 4 0
Otrzymałem wczoraj swój egzemplarz.
1. Płytka z opisem lokomotywy wklejona odwrotnie
2. Nie działa podświetlenie kabiny
3. Podczas jazdy z przedziału maszynowego pojawiają się błyski jak na poniższym ujęciu.

Pytanie jest takie czy te błyski to rzecz normalna czy nie?
3. Błyski to normalna rzecz, zostały celowo wprowadzone

OP
OP
Robert Reschka

Robert Reschka

Znany użytkownik
Reakcje
4.143 436 18
Ja na swoją nie narzekam, zabrałem ja na gigantyczną makietę aby ją sprawdzić na haku miała 30 osobówek i 6 węglarek a mimo to zachowywała się jakby była na torze F1, nic nie odpadło w trakcie użytkowania.
A tymczasem na YouTube idzie w świat, że model bez wagonu na haku nie pojedzie pod górę… na "makiecie"... W czwartym kwartale skończę z tą antyreklamą raz na zawsze.

OP
OP
Robert Reschka

Robert Reschka

Znany użytkownik
Reakcje
4.143 436 18
A dlaczego nie odwrotnie:niepewny: Chyba lepiej dostosować się do większości. Z "gumkami" model pojedzie wszędzie a bez może mieć kłopoty.
Większość właśnie tych gumek nie chce. Ale dobrze – to nie większość puszcza w świat na YouTube, że model bez wagonu nie podjedzie pod górkę (na łuku tramwajowym Zahnradbahn’y). To robi jedna osoba – i to wystarczy, żeby ludzi wprowadzać w błąd. A zresztą, skąd byś jeszcze miał pokarm z Filipem, Jakubem i RPRail, i Co żeby znowu w komentarzach zabłysnąć, jakie to SM to szajs(en Modellen)…