Witam.
Przestudiowałem cały wątek, jestem też klientem Pana Seweryna.
Moim zdaniem lepiej nie pisać klientom co kilka dni, że modele już jadą, są gotowe, wysłane etc. bo to tylko drażni, a i dobrze nie wpływa na reputację.
Zgadzam się z opiniami kolegów poprzedzających mój wpis, że zdecydowanie lepiej jest napisać , że model od dzisiaj będzie gotowy np. za kilka miesięcy (podać przybliżony czas realizacji)- wtedy klienci są spokojniejsi, bo w psychice mają zakodowane, że trzeba poczekać i tego się nie przeskoczy. Dobrym rozwiązaniem jest też właśnie zrobienie partii kilkunastu modeli i dopiero po ich skończeniu ogłosić sprzedaż/zamówienia- sprzedaż odbędzie się błyskawicznie , a ci, którzy nie zdążą w pierwszym rzucie będą czekać na kolejne, a wtedy mógłby już Pan sobie negocjować terminy.
Sam osobiście czasem tracę cierpliwość jak czekam na zamówiony model, ale koniec końców modele dochodzą i są REWELACYJNE!
Ich wygląd z lekką patyną , dzięki której maszyny wyglądają jak prosto z placu budowy rekompensuje to oczekiwanie - o czym również koledzy wspominali.
Ok rozumiem, że czekanie po 3 lata to przesada, ja najdłużej czekałem kilka miesięcy.
Potwierdzam również, że za długie oczekiwanie można liczyć od SAW model na atrakcyjne "gratisy"
Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem T-100