• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja RudTrans

OP
OP
kacperR

kacperR

Znany użytkownik
Reakcje
43 0 0
Ciężko pomalować wnętrza w modelach Herpy. Próbowałem w tnt takiego jednego Typka i niestety.....one są przeźroczyste a efekt tragiczny.
Ja maluje środki na czarno we wszystkich modelach, lecz w Manie nie mogłem wyjąć szyby, dlatego pomalowałem samą tylną ścianę kabiny. A jeśli mówisz że trudno jest pomalować środek i efekt jest tragiczny to co masz na myśli?

zyraf82

Znany użytkownik
Reakcje
36 0 0
Malowałem kabinę Atego tnt. Kolor wnętrza przebija na zewnątrz. Jeśli masz biały albo pomarańczowy model to efekt jest opłakany, bo samo malowanie to nic trudnego.

piter_wxc

Znany użytkownik
Reakcje
68 0 0
Z malowaniem wnętrz w ciężarówkach trzeba się trzymać kilku zasad i wtedy wszystko wyjdzie jak trzeba - białe i jasne kabiny, ze względu na dużą transparentność użytego tworzywa trzeba malować zwykle jasnymi kolorami i to nie tylko miejsce gdzie mamy wnętrze kabiny - ja maluję całość jedną, dwoma warstwami i nie mam problemu z przebijaniem farby przy mocnym oświetleniu. Z ciemnymi kabinami można postępować tak samo, czyli cała kabina od wewnątrz, albo jak się komuś już totalnie nie chce to tylko to co na widoku, i logicznie przy ciemniejszych barwach , albo jakościowo lepszym plastiku mamy większą paletę ciemniejszych barw do użycia.

A w Atego i Maniku brakuje mi tylko uszczelek przy szybach i byłoby ...fajnie.

OP
OP
kacperR

kacperR

Znany użytkownik
Reakcje
43 0 0
Witam wszystkich ponownie w temacie mojej firmy!
Na początku chciałbym podziękować wszystkim za komentarze jak oceny dotyczące moich modeli :).
Dzisiaj zaprezentuję Volvo w 3 osiowej konfiguracji tzw. pusher, Scanię Streamline oraz budowlanego Arocsa. Co do głębszych informacji na temat tych zestawów to to, że firma posiada teraz trzy chłodnie, powiększając tabor o nowe samochody chcę też powiedzieć, że obieramy nowe kierunki, sadząc po konfiguracji Volva możecie się domyślić, że będą to trasy na Skandynawię. Budowlany Mercedes to można powiedzieć, że taki "smaczek" w porównaniu do Kempfów. Natomiast na plac firmy zawitała również nowa naczepa w postaci ruchomej podłogi tzw. naczepa samowyładowcza firmy Reisch, tutaj chciałbym Was prosić abyście mi podsunęli jakiś pomysł co byście pod nią widzieli. Więcej nie będę się rozpisywał, modele oceńcie sami :D.
Na pierwszy ogień pójdzie Volvo:
pusher.jpg
volvo pusher.jpg
tył pusher schmitz.jpg

Następnie będzie Scania:
scania.jpg
bok  scania.jpg

Arocs:
arocs.jpg
bok arocs.jpg
tył.jpg

Reisch:
reisch te.jpg
tył reisch.jpg

Oraz takie dodatkowe zdjęcie Volva i Scanii razem:
tirki.jpg

Zachęcam do komentowania jak i oceniania zdjęć, modeli :)
Na dniach będę pokazywał następne samochody z firmy, także odwiedzajcie temat RudTrans :).

M&M

Znany użytkownik
Reakcje
673 22 2
Super prezentacja , nowością czuć od tych modeli :D takie ładne .
A pod ruchomą to bym widział poczciwego stralisa albo TGA

marpama28

Znany użytkownik
Reakcje
54 4 0
Volvo genialne przez konfiguracje, której jeszcze chyba nie było. Scanie... idealna demówka, taka do przetyrania i oddania że niby nie spełnia oczekiwań :D Arocs... niby nówka a już do roboty wysłał, Ci przedsiębiorcy... A co do Walking floora, już Ci wandale jedną obrysówkę z tyłu urwali... albo jakiś mistrz kierownicy przy parkowaniu. A co do ciągnika do niej to widział bym coś starszego, może Volvo Fh2, MB MP2, albo tak jak Mikołaj napisał ;)

OP
OP
kacperR

kacperR

Znany użytkownik
Reakcje
43 0 0
Volvo genialne przez konfiguracje, której jeszcze chyba nie było. Scanie... idealna demówka, taka do przetyrania i oddania że niby nie spełnia oczekiwań :D Arocs... niby nówka a już do roboty wysłał, Ci przedsiębiorcy... A co do Walking floora, już Ci wandale jedną obrysówkę z tyłu urwali... albo jakiś mistrz kierownicy przy parkowaniu. A co do ciągnika do niej to widział bym coś starszego, może Volvo Fh2, MB MP2, albo tak jak Mikołaj napisał ;)
W leasing wzięte kilka sztuk to i muszą zarabiać na siebie od pierwszych dni w firmie :D co do obrysówki to nie zauważyłem tego, dopiero jak napisałeś, ale już poprawione, na szczęście lekko była wygięta bo kierowca pewnie coś zrobił pod drodze, a znając życie to pewnie jakiś pachołek przy drodze, bo tyle teraz tych zwężek, aż trudno ocenić szerokość pojazdu... :D heh
Nad samochodem pomyślę, widziałbym pod nią coś białego, ale w następnej prezentacji zepnę ją z jednym takim Volvem to sami ocenicie :D.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.069 387 20
Zarówno Vovlvo jak i Scania wyglądają świetnie. Obydwa mi się podobają. Gratuluję. (y)

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
Takie dopracowanie neutralnych modeli mi się podoba, bez zbędnych fajerwerków. Ten Arocs podoba mi się już sam w sobie, a w tym wydaniu jeszcze bardziej.

DyrdekHz

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Volvo podoba mi się pod względem konfiguracji, jak wiesz jestem wielkim fanem klimatów skandynawskich. Świetnie wygląda również "krótka" owiewka na dachu. Scania również wyszła dobrze kabina "Highline" moim zdaniem pasuje tu nawet lepiej niż "Topka". Tylko czy ona nie ma przypadkiem naczepy od Manders(z)roota? Czy to oznacza, że mandaryna dostanie oklejoną naczepę? :D
Walkingfloora widziałbym pod tym telewizorkiem co stoi w tle. :)

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.578 67 1
No to Panie pojechałeś po bandzie . Mercedes wywrotka fajny mi się podoba , aczkolwiek szkoda że nie jest w innym kolorze bo pomarańczowe już były . Volvo wygląda bardzo fajnie dzięki swojej konfiguracji . Lubię puschery , a jeździ się nimi jeszcze lepiej . Scanie zostawiłem sobie na deser bo jest kosmiczna . Piękny kolor i te dealerskie oklejenie dodaje jej niesamowitego smaczku . Wisienką na tej scanii są naklejone imitacje przednich świateł . Rewelacyjny pomysł i wykonanie które bardzo urealniło model .