• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

ruchome pantografy

DarekW

Znany użytkownik
Reakcje
1.523 18 0
Tak też sadziłem, jak juz kiedyś pisałem mam doczynienia z wytwarzaniem wyrobów z tworzyw sztucznych, jest tak samo.

Szkoda tylko że nasze kobiety domowe nie zawsze maja taką cierpliwość .......

D

Dariusz

Gość
DarekW napisał(a):
wszystkie prace związane z produkcją lokomotyw były wykonywane porzez kobiety.
to przeciez normalne. W Korei u zadnego producenta nie spotkalem sie zeby przy skladaniu robil facet. Pytalem o to wlascicieli. Oczywiscie sa dokladniejsze i maja delikatniejsze palce ale przede wszystkim sa tansze. Facetowi trzeba wiecej zaplacic.

OP
OP
CoCu

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.962 122 22
A mnie w filmie Roco zdziwiło i uderzyło, że co jakiś czas wspominano (jak mi się zdaje, bo niemieckiego nie znam) o kontroli jakości na różnych etapach produkcji. Podczas gdy tu na forum już wiele osób pisało o stale pogarszającej się jakości modeli tego producenta. Więc gdzie ta kontrola? A w każdym pudełku załączona jest specjalnie karteczka poświadczająca kontrolę jakości.

chf

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Co do kontroli jakości to jest pewnie ta ostateczna , która ocenia ogólnie wykonanie, a w [poszczególnych etapach jest ostatnio modna " samokontrola". Bardzo paskudna rzecz zwłaszcza gdy czasy na wykonanie czynności są potwornie okrojone. Nie ma się wtedy czaasu naa samokontrolę .

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 15
Tabor 2
1
Tabor 5
Tabor 95