• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Rozjazd H0e 1:7 8 stopni R63 z Węgierskiej Manufaktury

Reakcje
133 0 0
Zaczynam wykonywać ostatni krok, aby zainstalować ruchome szyny.
Nie mogę przesłać zdjęcia. :-(
("A server error occurred. Please try again later.")

Ostatnio edytowane:

Dobrzyn

Moderator Forum Prawdziwa kolej wąskotorowa.
Zespół forum
Reakcje
1.221 3 1
Tak z ciekawości. Czy jest technicznie wykonalne wyprodukowanie rozjazdów dla splotu H0e/H0f?

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.717 443 99
Zrobione! Miałem z nią wiele problemów, musiałem ją przeprojektowywać cztery razy i złamałem wiele podkładów. Z przełączniki TTe nie miałem tylu problemów. Miałem już zrezygnować, ale w końcu się udało i myślę, że wyszło bardzo fajnie.

Zobacz załącznik 1069118

Zobacz załącznik 1069119 Zobacz załącznik 1069120 Zobacz załącznik 1069121 Zobacz załącznik 1069122 Zobacz załącznik 1069123
Wyglądają świetnie!
A przy okazji ich prezentacji mam pytanko do kolegów... Czy na wąskich torach PKP były gdzieś takie rozjazdy? Ja niestety nie kojarzę.

Andrzo

Znany użytkownik
Reakcje
1.273 2 1
Wyglądają świetnie!
A przy okazji ich prezentacji mam pytanko do kolegów... Czy na wąskich torach PKP były gdzieś takie rozjazdy? Ja niestety nie kojarzę.
Na stacjach pomorskich kolejek na pewno pierwotnie były, bo widać je na starych schematach. Nie wiem tylko do kiedy, ale podejrzewam, że dopiero w czasach PKP zastąpiono je zwykłymi rozjazdami.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Wąskotorówka 8
Wąskotorówka 29
Z
Wąskotorówka 8
Z
Wąskotorówka 60
Wąskotorówka 5