• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Roco Tw1-15

A

Anonymous

Gość
...w Wilczycy i w Krakowie szukamy prądnicy na Tw1 :roll: ...ale jest stopka to można ewentualnie dokupić jako część serwisową.To takie info dla purystów modelarskich...

Załączniki

OP
OP
A

Anonymous

Gość
jacekk napisał(a):
Ta podstawka to miejsce na dzwon parowy....
...taaa ?
...to popatrz na zdjęcie poniżej :smile:

Maersk,
Dzięki za fajną fotkę Jakie są ogólne wrażenia odnośnie modelu ?
...ogólnie jak za te pieniądze ok. 630zł to jest to model nienajgorszy, zwłaszcza że ma już przyłącze DCC...koła napewno nie reprezentują XXI w , nie ma co się czarować to każdy widzi...ale godny polecenia, modele z kołami metalowymi z filigranowymi szprychami i wypukłymi przeciwwagami oraz "błonami" wokół nich kosztują ponad.1000zł (patrz np. BR03.10 Roco-jestem nią oczarowany) więc... :cool:...zresztą u mnie Tw1 będzie tyrać, tyrać i jeszcze raz tyrać na przetokach i w pracy liniowej :twisted:

Załączniki

leszekcha

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Maersk napisał(a):
...ogólnie jak za te pieniądze ok. 630zł to jest to model nienajgorszy
A ten lepszy model to czyjej jest produkcji?
Koła można wymienić, zapomniałem jak nazywają się te firmy produkujące zamienniki dobrej jakości

avecez

Aktywny użytkownik
Reakcje
432 22 4
Przejrzałem parę fotek w necie i z nich wynika, że Tw1 był różnie przerabiany, na kilku róznych fotografiach i na jednym szkicu widać duże róznice w budowie w zależności od numeru inwentarzowego. Jednak patrząc na fotkę coś mi sie wydaje, że Tw1 z Roco jest co nieco okrojoną. Wystawiane dla porównania modele maersk'a vel Dracula oraz jacekk są o wiele bogatsze w szczegóły, stąd chyba nie tylko moje pytanie, czyjej produkcji lub przeróbki są to modele?

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
962 79 5
Cezary napisał(a):
.......Jednak patrząc na fotkę coś mi sie wydaje, że Tw1 z Roco jest co nieco okrojoną......
Nie chciałbym się tu dużo wymądrzać, ale być może tak było przedstawione w dokumentacji przygotowanej dla Roco, bo w oryginale występującym na PKP tych elementów po prostu nie było :?:

gbbsoft

Aktywny użytkownik
Reakcje
11 0 0
Chciałem wszystkich ostrzec, że Tw1 nie ma normalnych gniazd do sprzęgów, tylko takie coś niby na śrubkę... Nie można po prostu wyjąc tego sprzęgu, który jest i wsadzić np: Fleischmana!

Roco daje różne inne sprzęgi, m.in. swoje "sztylety".

PS. W Sosnowcu WM-Model sprzedał mi coś co może będzie pasować - zobaczymy...

Załączniki

OP
OP
A

Anonymous

Gość
Ponieważ Jacekk upiera się nadal przy swojej" herezji "... na podstawie modelu z błędem konstrukcyjnym którego zdjęcie pokazał.
Zamieszczam tu fotogalerię wyjaśniającą do czego służyła stopka na dymnicy w niemieckich parowozach , ku wiedzy wszystkich ;do zamocowania prądnicy,turbogeneratora...Na zdjęciach znajduje się kilka serii niemieckich parowozów. Zapraszam błądzących "heretyków". :twisted:

...że mi się chciało tyle focić , zlepiać i wklejać...

Załączniki

OP
OP
A

Anonymous

Gość
Poniższymi zdjęciami wskazującymi gdzie powinien być turbogenerator a gdzie dzwon na dymnicy BR57 zamykam bezdyskusyjnie dyskusję krakowskim żargonem..."bo co tu godoć,nimo już o czem" :grin:

Załączniki

jacekk

Aktywny użytkownik
KKMK
Reakcje
509 18 0
Jedna mała różnica. Na prezentowanym przeze mnie parowozie jest oświetlenie gazowe....

Można tu posprzątać??? To temat o nowościach

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 3
Tabor 5
Tabor 16
Tabor 29
Tabor 17