• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Roco - modele lokomotyw serii 754

Sytzmer

Aktywny użytkownik
MSMK
Reakcje
325 0 0
Och, wreszcie dobrze wykonanie oświetlenia w modelu od ROCO ☺️
Po tym jak wyglądał model VT628 z zeszłego roku, to już straciłem nadzieję

ralph80

Aktywny użytkownik
Reakcje
618 5 2
Czy ktoś z posiadaczy modelu naklejał już może kalki i mógłby podzielić się zdjęciami jak to wygląda na gotowo?
Patrząc po zdjęciach samych kalek odnoszę wrażenie że mają strasznie gruby film. Jestem Ciekawy jak to wygląda po nałożeniu.

Ja mam zamówioną wersję dźwiękową, więc na swojego jeszcze trochę się naczekam...
Kalki są słabe - jeszcze do tego logo ICC wydrukowane z błędem a herb Gdyni rozjechał się przy wydruku.
Chyba warto rozważyć zamówienie kalek od któregoś z forumowych kolegów.

am-70

Znany użytkownik
Reakcje
6.922 121 1
Kalki są słabe - jeszcze do tego logo ICC wydrukowane z błędem a herb Gdyni rozjechał się przy wydruku.
Chyba warto rozważyć zamówienie kalek od któregoś z forumowych kolegów.
A może jednak warto ten problem zgłaszać do austriackiego producenta:niepewny: Nie wiem czy to coś da (najpewniej nic) ale niech wytwórca chociaż się dowie, że polscy modelarze w drugiej dekadzie XXI wieku, na taką "chałę" się nie godzą (kolejny raz niepoprawne loko PKP IC, przesunięcia wydruku:().
I może zaproponujmy, jeżeli jest to tak wspaniały pomysł, aby Roco zaczęło dołączać takie kalkomanie do modeli DB, OBB, SBB. Na pewno modelarze z tych krajów się ucieszą:p

krakowiak

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
1.046 23 0
Wykonanie modelu pozostawia trochę do życzenia. Ale czego oczekiwać skoro MADE IN VN?
Dla przykładu posłużę się zdjęciem kol. pociąg i moją fotką modelu 750 131-5 - MADE IN EU.

PXL_20230525_060015219_forum.jpg IMG_20230531_063332074_forum.jpg

Artur_BJ

Aktywny użytkownik
Reakcje
473 8 0
Konstrukcja płytki Roco jest prosta jak budowa cepa. Jeśli ja - żółtodziób w temacie - jestem w stanie zrobić E1 w "Nurku", to każdy może :)
Tutaj zdjęcie z dekoderem, gdzie każda dioda jest na osobnej funkcji, ale mapowanie to potem już pikuś.

20230629_171204.jpg

Ostatnio edytowane:

Kudlaty

Aktywny użytkownik
Reakcje
727 23 1
A ja mam pytanie z innej beczki. Nie wiem czy to prawdziwa opowieść ale czy silnik w tym nowym nurku jest 5 biegunowy czy 3. Mój znajomy twierdzi że 3. Do tego pragnę dodać o tym że Roco notuje rekordową ilość zwrotów i zgłoszeń serwisowych na niespotykaną do tej chwili skalę. Informacja bezpośrednio od pracownika Roco i opiekuna między innymi naszego regionu.

dec87

Aktywny użytkownik
ŁKMK
Reakcje
313 5 0
A ja mam pytanie z innej beczki. Nie wiem czy to prawdziwa opowieść ale czy silnik w tym nowym nurku jest 5 biegunowy czy 3. Mój znajomy twierdzi że 3.
I ma niestety rację :( Silnik jest 3 polowy. Zachęcam do przeczytania ostatniego mojego posta w https://forum.modelarstwo.info/threads/roco-71023-nurek-cd-ic-754046-1.59041/
Do tego pragnę dodać o tym że Roco notuje rekordową ilość zwrotów i zgłoszeń serwisowych na niespotykaną do tej chwili skalę. Informacja bezpośrednio od pracownika Roco i opiekuna między innymi naszego regionu.
Nie dziwię się. Mój pierwszy był głośny i jeździł na zwarciu - sądziłem, że głośność i zwarcie są ze sobą powiązane. Ale kolejny egzemplarz z wymiany również jest bardzo głośny - zastanawiam się, czy dekoder dźwiękowy zagłuszy ten hałas...

Remaj12

Znany użytkownik
Reakcje
5.135 129 19
Od premiery modelu minęło już ponad pół roku, ale miniatura w wersji z fabrycznie zamontowanym dekoderem dźwiękowym ZIMO MS450P22 nadal jest dostępna w sklepach i u producenta (Roco 71024). Być może dla zastanawiających się nad zakupem, jakąś pomocą okaże się poniższa krótka prezentacja funkcji modelu.

Remaj12

Znany użytkownik
Reakcje
5.135 129 19
Tak, słyszałem o tym, ale moim zdaniem - przynajmniej tego egzemplarza na filmie - chyba to nie dotyczyło - może jest takich więcej? Ja przynajmniej jestem zadowolony, a raczej zaliczam się do tych bardziej wymagających kolekcjonerów.