Dla mnie RailCom jest beż sensu
To masz inne podejście niż 90% producentów DCC.
Nie sprawdzałem działa czy nie.
To jak testujesz dekodery?
Z PIKO SmartControllerLight Box działa? Tam są strasznie naciągane parametry.
Zanim udostępniłem dokumentację dekodera kupiłem kilka centralek (RailBox też)
aby sprawdzić czy na wszystkich popularnych dekoder pracuje poprawnie.
Nie wyobrażam sobie, aby sprzedawać dekoder niesprawdzony na wielu (najlepiej wszystkich) popularnych
systemach. Przyślij mi ten dekoder to sprawdzę na tym co mam.
Czy ma on jakieś efekty jak "świetlówka", "płomień", "iskrzenie pantografu", itp? Jeśli nie, to raczej wielu kupujących nie będzie. Jak nawet światła PKP zrobiłem w dekoderze. Funkcja "dym" (ograniczenie czasowe). Automatyczne wyygaszanie (losowy zakres) oświetlenia kabiny, o płynnym rozświetlaniu czy wygaszaniu nie wspomnę. PWM można ustawić jako wartość bezwzględną lub wartość napięcia.
Czy dekoder zapamiętuje stan funkcji F12+ tak jak zaleca NMRA?
Mój zapamiętuje ale można to przez CV wyłączyć. Można zapamiętywać od F5+ i wtedy wyłączyć cykliczne wysyłanie tych ramek w centralce (np DR5000).
Zastanawiam się, czy nie dać opcji zapamiętywania od F0+ bo widzę, że ma to sens. Może nie dla przeciętnego "Kowalskiego", który ma tani system PICO czy NanoX ale już na dosyć inteligentnym DR5000 sens jest.
Mimo tych wszystkich "bajerów" sprzedaż kiepska więc jak nie masz tych "bajerów" to nie dziw się, że masz bardzo kiepską sprzedaż.
Jeśli kto mi powiedzie że często go używa to zmienię podejście.
Ja używam dlatego musiałem zrezygnować z zabawek typu PACO itp i zrobić swój dekoder.
Podstawa, to kupienie różnych systemów i testowanie na nich a niue tylko na kodzie PACO. Przetestuj na PICO/ESU. U mnie dekoder się "wykrzaczył". Straciłem kilka godzin aby poprawić soft. Ze względu na to, że udostępniam dokumentację i program mógłbym "olać" testowanie na różnych systemach ale tego nie zrobiłem. Co prawda nie mam jeszcze wielu centralek ale z czasem je kupię do testów. Jeśli jednak
robisz produkt komercyjny, to MUSISZ sprawdzić to na czym tylko się da.
Dla firmy i ogólnych kosztów inwestycji te ok 10k zł to niewiele zwłaszcza, że ja jako hobbysta wydałem ok 10k zł na centralki itp a będą kolejne (zostały te najdroższe, po ponad 3k zł).