Niezła reklama, no i oczywiście Wi-Fi i aplikacja bo inaczej już się nie da, a za jakiś czas bez aplikacji nie skorzystasz z toalety, smutne i przerażające zarazem.
Jest przecież kompletne sterowanie od Roco, od Piko, od Digikeijs, tu uwaga reklama: sam używam i uważam, że robi super robotę, aczkolwiek po problemach wewnątrz firmy z Digikeijs powstał YaMoRc co nie oznacza, że jakoś jest zła, wręcz przeciwnie.
Główny zainteresowany powinien więcej poczytać na temat sterowania DCC i wybrać to, czego na dzień dzisiejszy od sterowania oczekuje.
Jaka reklama! Sam używałem wcześniej centralek roco i piko, czasem używam także myszy roco i pilota piko, więc piszę to z własnego doświadczenia. Wszystko zależy od zabawy jaka kto preferuje, ale wiem też ile problemów sam miałem na początku by to wszystko zgrać - trzeba mieć dużo cierpliwości i do tego kogoś kto pomoże.
Tak są inni producenci ale pisanie przez Ciebie w tym momencie o firmie Digikeijs - jest bez sensu, bo firma nie istniej i praktycznie produkt nie do dostania - wsparcia już nie ma! Sam używam DR5000 2 sztuk(fajna rozbudowana centralka, ale nie jest prosta w obsłudze - jak wielu się przekonało), natomiast pisanie o YaMoRc w tym momencie dla kogoś kto zaczyna to moim zdaniem kolejny bez sens bo w Polsce tego nie kupisz, a dla osoby początkującej to jest zbyt rozbudowana centralka - zresztą z dostępnością ich produktów w Niemczech też jest różnie.
Moja propozycja wynikała z tego, że jest to producent Polski i korzystam z jego produktów od centralek, po dekodery akcesoriów i dekodery do lokomotyw, a do sprzedawcy mam 15 km - który sprzedaje też te produkty, a do tego jest bardzo dobre wsparcie producenta tutaj na forum. Jeśli mi coś nie działa piszę i mam dość sprawną odpowiedz.
Natomiast jeśli ktoś chce obsługiwać je telefonem(lub myszą roco w wersji wifi to nikt mu tego nie zabroni) to lepiej mieć od razu moduł wifi. Sam używam pilotów roco, piko, a na imprezach fredów, ale to jest osoba początkująca!
Co do apki railbox - tak używam i jestem z niej zadowolony to czemu mam nie polecać(choć ja jej używam z DR5000 i w momentach jak nie chce uruchomić Traincontrollera) używałem wcześniej apki roco, ale ta jest fajniejsza przynajmniej dla mnie

. Do rozbudowanej zabawy używam Traincontrollera v.10 z +SmartHand v.10.
Więc ja mam taką opinie jeśli chodzi o kogoś początkującego. Twoja propozycja dotycząca poczytania nie zawsze się sprawdza, bo nie ma nigdzie porówniania centralek, a przekopać się przez dziesiątki postów też nie jest łatwe i wymaga sporo czasu. W końcu
@Ramzes po to zadał pytanie i odpowiedziałem: "Jest to w sumie bez różnicy"
Inną opcją jest zakupienie zestawy startowego już z centralką.