Tak, to czasem zaskakujące jak na bierząco są klienci z nowinkami technicznymi i materiałowymi. Tu akurat roztrząsamy jeden problem doboru żywicy i efektu powierzchni, bo to widać od razu. Nikogo nieinteresują kwestie techniczne budowy takiego modelu, czasem mnie to troche dziwi, bo to niby forum modelarzy, ale praktycznie to stało sie forum klientów na modele, budujących coś czy nawet konwertujących jest tu dosłownie garstka. Przeważa ocenianie gotowych, nie ma w tym nic złego oczywiście, ja na pewno wypróbuje te nowe żywice, już czuję sie trochę winny że nie zrobiłem tego wcześcniej, ale ciekawy jestem ilu zdaje sobie sprawę z tego, że oprócz tego jednego problemu żywicy w taki modelu miałem do rozwiązania jeszcze 147 inny związanych uruchomieniem takie małoseryjnej produkcji jednego modelu. Zamiast tego podważanie wkłądu pracy, posądzanie o jakieś o ho ho zyski, wciskanie ślepym niemieckim emerytom... Tymczasem prawda jest taka że gdybym nie miał stabilności finansowej z innych źródeł to z same tylko modelarstwa raczej bym sie nie utrzymał. Oczywiście doceniam te opinie kolegów którzy mają jednak świadomość pracy jaką trzeba włożyć w model, bo jest tu ich też nie mało. Są to jednak ludzie na poziomie, znamy się często osobiście, też tacy którzy coś robią samemu, coś kiedyś zrobili własnymi rękami a nie tylko na klawiaturze.