• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Px48 3916 - model kartonowy (1:25)

niki68

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam serdecznie

Od 10 miesięcy pracuję nad modelem parowozu wąskotorowego Px48 3916 (Gryfice). Model ma prezentować parowóz z roku 2008 (obecnie został częściowo inaczej pomalowany).
Bazą do budowy modelu jest opracowanie Kierownika – wydawnictwo Modelik. Większość elementów jednak została wykonana od podstaw, a w szczególności przeróbka na tor 1000 mm. Systematyczną relację z budowy prowadzę tutaj.

Obecnie kończę lokomotywę i zabieram się za wykonanie tendra. Wybrałem trochę zdjęć z budowy ... mam nadzieję, że nie zbesztacie mnie za więcej niż trochę...

Pozdrawiam serdecznie

Załączniki

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.968 122 22
Nie no, masakra! Następny taki, co robi modele które wyglądają jak prawdziwe, tylko pomniejszone. ;)

Patrząc na zdjęcia zrozumiałym jest czas budowy wynoszący już 10 miesięcy.

WM-MODEL

Znany użytkownik
FREMO Polska
Reakcje
1.745 15 0
@niki68: wstawiaj obrazki jako załączniki, mamy na serwerze dość miejsca, a nawet więcej :D

ATPO, od teraz można wstawić w jednym poście 30 zdjęć ;)

Reszta obrazków z pierwszego postu "niki68":

Załączniki

Rafał G.

Znany użytkownik
Reakcje
3 1 0
Witaj

Może brzydko to zabrzmi ale cholernie zazdroszczę Ci i talentu i cierpliwości - Twój model to prawdziwa perełka. Ja raz tylko podkleiłem maskownice wózka do silnika i Fenix razem z Rubikusem jak to zobaczyli to stwierdzili że nie powinienem nigdy więcej dotykać się do robienia czegokolwiek przy modelu :oops: .

Rafał

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
961 79 5
Nie, bym się czepiał, ale w tym hiperrealistycznym modelu, rzuciło mi się w oczy pewne uproszczenie, ale bardzo widoczne. A sam model, szkoda gadać. Te zawory, przetarcia metalu, faktura.....

Załączniki

dmvip

Znany użytkownik
Reakcje
1.537 18 1
A mnie się wydaje że nas kolega niki68 ściemnia z tym modelem, już jakiś czas temu zauważyłem że to są po prostu części prawdziwej lokomotywy gdzieś w jakimś ZNTK.... :):):) 8) 8) A tak na serio to robota perfekcyjna ..... aż ciężko się dopatrzeć że to tylko umiejętnie pozawijany i pomalowany karton :)

OP
OP
N

niki68

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witajcie

Zbyszku ... dałem ciała z tymi lampami. Trafiło na dzień słabości i przykleiłem, a potem to już nie było wyjścia. Dziękuję Wszystkim za komentarze.
Ciąg dalszy:

Kolor oryginału

Pozdrawiam

Załączniki

AbuseArt

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Jestem pod wrażeniem. Nie wiedziałem że model może aż tak wyglądać! Brawa, podziw i szacunek!

Musisz rozejrzeć się za nowym hobby, bo modelarstwo już pokonałeś :D

OP
OP
N
Reakcje
0 0 0
Witajcie
Dziękuję Wszystkim za komentarze. Oto kolejna porcja zdjęć z budowy Px-a:

Załączniki