• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

pulsująca dioda

KPEV1884

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
Mam takie pytanko.Jak zrobić pulsująca diode led 12v,co trzeba podłączyc aby delikatnie pulsowała (nie migała).jestem laikiem w tym temacie dlatego prosze o pomoc.Pozdrawiam.

Blue

Użytkownik
Reakcje
31 1 0
Zieeeew... Ja tam używam takiego układu - od jednej do 5 diod może sobie migać dokładniuśko tak, jak chcę - wolno, szybko, płynnie, błyskami - co tylko dusza zapragnie. ;)

Załączniki

paziu1000000

Znany użytkownik
MSMK
Producent
Reakcje
131 3 0
gdybym robił elektrykę w cyfrze i miał znacznie więcej wiedzy, to bym przygotował układ, napisał program itd, itd.

W moim przypadku wiedza nie jest tak ogromna, instalację mam analogowo, i robię to co potrafię aby uzyskać pewne efekty za w miarę niskie koszty. Najprawdopodobniej bym skorzystał z tego co zostało przedstawione, ale:
1. nie mam programu
2. sam nie potrafiłbym go napisać
3. Blue oczywiście posiadasz go, ale mógłbyś sprzedać wraz z gotowym układem

Pozdro

Blue

Użytkownik
Reakcje
31 1 0
Główny kłopot z mikrokontrolerami polega na tym, że trzeba mieć do nich programatorek. Bylejaki można zrobić za 15 zł, przyzwoity za 30, ale żeby go zrobić, trzeba mieć programator ;). Kupić też można - za jakieś 100..120 zł. Potem to już czysta przyjemność - darmowe środowisko i darmowy kompilator C. Jeśli są tu entuzjaści paskudnych AVR, to mogę podzielić się kodem jak również napisać conieco o migadełkach. ATtiny13 ma jedną, za to istotną zaletę - kosztuje w detalu ok. 4 zł, czyli prawie darmo.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Elektryka 3
Elektryka 13