• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Przydatne i zbędne.

thewald

Aktywny użytkownik
Reakcje
613 0 0
bez wodotrysków i laserów czyli z odpadków znalezionych w szufladzie skleciłem przecinak do tokarki - głównym jego elementem roboczym są zużyte fragmenty popularnego noża segmentowego:

P1290006.JPG

pomimo ewidentnego dziaderstwa nóż ten jednak umożliwił łatwe i powtarzalne wycięcie kilkuset sztuk krążków z rurki mosiężnej ...

Ostatnio edytowane:
OP
OP
Kpt. Nemo

Kpt. Nemo

Łowca cech
Donator forum
Ekspert
Reakcje
22.966 538 29
bez wodotrysków i laserów czyli z odpadków znalezionych w szufladzie skleciłem przecinak do tokarki - głównym jego elementem roboczym są zużyte fragmenty popularnego noża segmentowego, pomimo ewidentnego dziaderstwa nóż ten jednak umożliwił łatwe i powtarzalne wycięcie kilkuset sztuk krążków z rurki mosiężnej ...
To jest inwencja , coś czego już współcześnie kształceni inżynierowie nie posiadają, ponieważ nie ma tego w bibliotece ich programów.
Na takie rozwiązanie bym nie wpadł, może dlatego że mam dostępne inne "przydasie".

Jak to dobrze ze choć jeden z Was coś robi zamiast narzekać.