• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Przestroga

OP
OP
Brodagaz

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.724 109 2

M&M

Znany użytkownik
Reakcje
673 22 2
ok, ale po wygranej liczę na jakiś procent;)
[DOUBLEPOST=1436201380][/DOUBLEPOST]Tak wyglądają moje Ikarusy jeden z wydruku 3D a jeden wydrukowany na drukarce tradycyjnej.

Zobacz załącznik 310395 Zobacz załącznik 310396 Zobacz załącznik 310397 Zobacz załącznik 310398
Kolega nawet nie wie co skleja ? Miały być Jelcze " oto moje IKARUSY " ?????
A z fotek widać tak jak napisał Broda , że są , pędzlem malowane to może tak grubo , że się warstwy zalały .
Sory ja w totka nie zagram dzisiaj .

krzysiek nl

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Kolega nawet nie wie co skleja ? Miały być Jelcze " oto moje IKARUSY " ?????
A z fotek widać tak jak napisał Broda , że są , pędzlem malowane to może tak grubo , że się warstwy zalały .
Sory ja w totka nie zagram dzisiaj .
Mam ci wyliczyć wszystkie moje modele czy przyjedziesz do mnie i na półce zobaczysz?

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.966 388 20
Mam ci wyliczyć wszystkie moje modele czy przyjedziesz do mnie i na półce zobaczysz?
Idziesz w zbieraniu na ilość, czy jakość. Pokaż nam swoje modele na dobrych fotkach, to zobaczymy jak pozbyłeś się śladów po kolejnych warstwach nakładanych przez drukarkę 3D.

Adam66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
6.418 110 1
Pokaż nam swoje modele na dobrych fotkach, to zobaczymy jak pozbyłeś się śladów po kolejnych warstwach nakładanych przez drukarkę 3D.
Kolega w ogóle się ich nie pozbył. No przynajmniej na dachu. Zdjęcie z fejsa.
BTW - fotki najczęściej lubiane są przez... samego autora i... Panią Mirelę:ostrozny: ale to pewnie zbieg okoliczności:gwizd:
war.jpg

krzysiek nl

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Kolega w ogóle się ich nie pozbył. No przynajmniej na dachu. Zdjęcie z fejsa.
BTW - fotki najczęściej lubiane są przez... samego autora i... Panią Mirelę:ostrozny: ale to pewnie zbieg okoliczności:gwizd:
Zobacz załącznik 310512
Pisałem że nie jestem profesjonalistą tylko robię to co lubię po prostu
[DOUBLEPOST=1436275941][/DOUBLEPOST]Krytyka mile widziana szkoda tylko, że bez sensu

Abarth

Znany użytkownik
Reakcje
234 5 0
Adam66 nierówności sa zakryte, tylko farba się zwarzyła... ;) Wg mnie biały kolor nie pomalowany, albo malniety farbą do sufitów, wydruk pomalowany bardzo niechlujnie, moja rada, jak malujesz markerem to linie mozesz machnac od linijki, a najlepiej nie malowac markerami, zainwestuj w dobrej jakosci pedzelki z nizszej półki, np Italeri, revell (okolo 5zł za szt )i farbki np humbrol (okolo 5zl za sztuke) i tasme maskującą tamiya (okolo 10zł). W cenie jednego wydruku, nabędziesz wszystkie te narzedzia.
Pisałem że nie jestem profesjonalistą tylko robię to co lubię po prostu
[DOUBLEPOST=1436275941][/DOUBLEPOST]Krytyka mile widziana szkoda tylko, że bez sensu
Krytyka jest wtedy mile widziana, kiedy osoba skrytykowana potrafi ją dobrze odebrać i wyciągnać wnioski na przyszłość.

hugwa

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
388 26 4
Nie bardzo kumam jaki jest problem w tym że producent lajkuje swoje wyroby na profilu klienta...

Abarth

Znany użytkownik
Reakcje
234 5 0
Nie bardzo kumam jaki jest problem w tym że producent lajkuje swoje wyroby na profilu klienta...
Nie jest problem ze producent lajkuje, bo jak Ty cos sprzedaz i pokaze ten ktos to tez Ci sie podoba i lajkuesz, ale w dobrej gesti jest nie lajkowac swoich zdjęc, poprostu nie wypada.

Młody

Znany użytkownik
Reakcje
0 1 0
Nie jest problem ze producent lajkuje, bo jak Ty cos sprzedaz i pokaze ten ktos to tez Ci sie podoba i lajkuesz, ale w dobrej gesti jest nie lajkowac swoich zdjęc, poprostu nie wypada.
Nie chcę teraz wchodzić na jakąś ścieżkę wojenną ale moim zdaniem lajkowanie swoich zdjęć (wiadomo że nie wszystkich) jest znakiem że lubię swoją twórczość i jestem z niej dumny ;)

Abarth

Znany użytkownik
Reakcje
234 5 0
Nie chcę teraz wchodzić na jakąś ścieżkę wojenną ale moim zdaniem lajkowanie swoich zdjęć (wiadomo że nie wszystkich) jest znakiem że lubię swoją twórczość i jestem z niej dumny ;)
To dlatego wrzucasz swoja fotke a oceny zostaw innym ;) Ale kazdy ma inny punkt patrzenia na to, Ty masz taki, ja taki.

vs125

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
To fakt, tylko elementy nie mogą być chropowate. Płaską powierzchnię to jeszcze idzie wyszlifować, ale drobne elementy typu bieżnik na kole to już nierealne.
Przeglądając w sieci informację o druku 3D jedna z firm usługowych zajmująca się drukowaniem , do wygładzenia powierzchni poleca ''XTC-3D '' to jest jakaś żywica lub coś podobnego ,trzeba nanieść pędzelkiem na wydruk poczekać aż wyschnie i zmatowić papierem ściernym efekt widoczny na filmiku.https: //youtu.be/GSKxycs3kPg