• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Przestroga

OP
OP
Brodagaz

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.724 109 2
Ok rozumie ,możliwe,że coś się stało z modelem podczas transportu,być może paczka była wystawiona na wysoką temperaturę.Ja nie chce tutaj prowadzić wojny z klientem.Chciałabym by wszyscy moi klienci byli zadowoleni z zakupów,więc zróbmy tak,że wyślę Panu ten sam model (oczywiście gratis).
Jest to próba wyciągnięcia do Pana ręki na zgodę,ale proszę o to by zdjęcia modelu który Pan otrzyma również znalazły się na tym forum.
Nie wiem jak by musiała być temperatura w czasie transportu , szczerze mówiąc nie sądzę żeby przekraczała 70 stopni,.
Osobiście zawsze podchodzę uczciwie do każdego zagadnienia i jeżeli otrzymam przesyłkę z modelem na pewno zrobię fotki i przedstawie wszystko w tym temacie.
Mi tez nie chodzi o wojny z nikim , ja tylko przedstawiłem co mnie spotkało , nikogo nie oskarżałem , tylko pokazałem.

Mirela

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Wysoka temperatura rzeczywiście mogła sfatygować model,nie wzięłam tego pod uwagę i rzeczywiście zbyt nerwowo zareagowałam,ale te komentarze...trochę przykre.
Panu Brodagaz należą się przeprosiny- więc Przepraszam Pana,tak jak pisałam prześlę Panu jeszcze raz taki sam model.

OP
OP
Brodagaz

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.724 109 2
Wysoka temperatura rzeczywiście mogła sfatygować model,nie wzięłam tego pod uwagę i rzeczywiście zbyt nerwowo zareagowałam,ale te komentarze...trochę przykre.
Panu Brodagaz należą się przeprosiny- więc Przepraszam Pana,tak jak pisałam prześlę Panu jeszcze raz taki sam model.
Nie jestem z tych co mnie trzeba przepraszać Panować też mi nie trzeba bo to forum modelarskie i wszyscy jesteśmy tu na Ty bo tak łatwiej, mimo wszystko przeprosiny przyjęte i czekam ze spokojem na przesyłkę .;):)

Mirela

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Cieszę się,że doszliśmy do porozumienia,chociaż trochę inaczej wyobrażałam sobie debiut na tym forum:niepewny:
Co do sprzętu to pracuję na Replikatorze 2 (nie na "epsonce"),od zeszłego tygodnia mam również FlexęDuo(a właściwie jeszcze nie mam,bo zepsuła się po sześciu godzinach pracy i musiała wrócić do producenta ), a także drukarkę żywiczną która średnio się mnie słucha -Ostrówek z plasteliny jest wydrukowany właśnie na niej.

OP
OP
Brodagaz

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.724 109 2
Cieszę się,że doszliśmy do porozumienia,chociaż trochę inaczej wyobrażałam sobie debiut na tym forum:niepewny:
Co do sprzętu to pracuję na Replikatorze 2 (nie na "epsonce"),od zeszłego tygodnia mam również FlexęDuo(a właściwie jeszcze nie mam,bo zepsuła się po sześciu godzinach pracy i musiała wrócić do producenta ), a także drukarkę żywiczną która średnio się mnie słucha -Ostrówek z plasteliny jest wydrukowany właśnie na niej.
Jeżeli mogę się wypowiedzieć , druk 3d jest dla nas wszystkich nowością , jednak jak przeglądam zachodnie fora modelarskie , to chyba stosują lepszą technikę wydruku , inne maszyny i inny rodzaj bo wychodzi to znacznie lepiej.
Druga sprawa to ilość elementów , może warto model podzielić na większą ilość poszczególnych elementów do montażu, skala 1/87 jest bardzo wymagająca, a czołowi producenci modeli plastikowych i żywicznych przyzwyczaili nas do innej jakości.
Myślę że z czasem i druk 3d będzie na dużo lepszym poziomie.
Debiut na forum nie jest taki zły , w końcu od razu jest głośno:);)

Hardtech

Znany użytkownik
GGM
Reakcje
92 0 0
Jeśli modele będą wydrukowane w lepszej jakości, to kilka biorę bez zastanowienia. Pewnie nie tylko i ja. Jeśli @Mirela ma możliwość zainwestowania w lepszą drukarkę to byłoby super bo projekty są świetne z tego co widziałem na allegro. m.i.n Z056, C-360, C4011, ostrówek, jelcze, oraz kolejowe.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.960 388 20
Żeby była lepsza jakość to trzeba zastosować drukarkę 3D Polyjet. Ta technologia pozwalana dużo większą dokładność. Druk na zwykłych drukarkach 3D niestety ma to do siebie, że widać warstwy, a to w modelarstwie wygląda fatalnie. Szczególnie w naszej skali.

dmvip

Znany użytkownik
Reakcje
1.537 18 1
Ano mus być PolyJet, tylko czy wtedy będzie opłacalne drukowanie modeli ? Opłacać się będzie jak będzie klient, ale cena na pewno będzie inna bardzo inna :).

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.960 388 20
Takie by musiało być , prawda koledzy ??????

Zobacz załącznik 303348
No i to jest właśnie druk 3d-polyjet. Tak powinno się dziś drukować modele w naszej skali. Inne wydruki do H0 się nie nadają.
[DOUBLEPOST=1434056447][/DOUBLEPOST]
Ano mus być PolyJet, tylko czy wtedy będzie opłacalne drukowanie modeli ? Opłacać się będzie jak będzie klient, ale cena na pewno będzie inna bardzo inna :).
No niestety, druk polyjet jest dużo droższy i dla nas może być zbyt drogi.

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.960 388 20
No i jeszcze jak koledzy już wspomnieli więcej elementów , my sobie to pomalujemy i:LOL: posklejamy
To fakt, tylko elementy nie mogą być chropowate. Płaską powierzchnię to jeszcze idzie wyszlifować, ale drobne elementy typu bieżnik na kole to już nierealne.

OP
OP
Brodagaz

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.724 109 2
Pani Mirela okazała się słowną osobą i dostałem drugi zestaw i gratis za który jestem wdzięczny, jest duża różnica zobaczymy jak się to będzie szlifowało.
Widać że Mireli zależy na klientach nawet takich co im się udało tanio wyrwać przez aukcję.:)
Tak jak napisałem przedstawiam foto.
IMG_9502.JPG
IMG_9515.JPG