• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Problem z dekoderem ESU LokSound 4.0

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.163 504 30
Na stronie "napisano". To taka dygresja do wypowiedzi @@Andrzej Harassek, który tym razem nie zareagował.
To zależy, można to interpretować tak, że "MTB pisze na (swojej) stronie o możliwości". Ale cały tekst kolegi slawek773 jest bardzo niedbały i zasługuje na ocenę "Pisownia". I faktycznie, lepiej byłoby powiedzieć, że "na tronie MTB jest napisane". Natomiast we fragmencie instrukcji, który pokazał kolega slawek773, nie ma niczego o światłach manewrowych, strony MTB nie czytałem.

A przy okazji, nie siedzę przed komputerem 24 godziny na dobę, nawet, jeżeli mam komputer włączony i jestem zalogowany, to nie gapię się w niego non-stop.

slawek773

Nowy użytkownik
Reakcje
1 9 0
Rozumiem choć nie jest to forum j.polskiego ale dobre uwagi zawsze w cenie.
W tym modelu jak były światła manewrowe to tylko po przeróbce dla sklepu przez modelarzy.
A drugie pytanie czy manewrowe światła ten dekoder ESUv4 wystarczy po przeróbce czy trzeba nowszy ESUv5?
I czy kolega Elvis ma dźwięki do tego modelu ?

slawek773

Nowy użytkownik
Reakcje
1 9 0
Tu ze strony MTB dla modelu ET21-283 opis i przez to tu moje pytanie bo mam taki dekoder ESUV4 i programator.

"PKP ET21 283
Część elektryczna została zaprojektowana na podstawie radzieckiej lokomotywy WŁ22M. Lokomotywa ET21 była pierwszą przeznaczoną dla PKP elektryczną lokomotywą towarową produkowaną w Polsce. Projekt opracowany został w 1955 roku, zaś w 1957 roku Pafawag rozpoczął jej produkcję seryjną. Początkowo produkowano typ 3E (70 sztuk), który zmodyfikowano w roku 1960 . W zmodernizowanej wersji 3E/1 lokomotywy zaczęto produkować od roku 1960 (589 sztuk).

Model jest wyposażony w oświetlenie kabiny - dla obu kierunków jazdy i światła manewrowe Tb1."-Tu pisze że ma Tb1czyli manewrowe.

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.163 504 30
Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
DCC 0
DCC 1
DCC 4
DCC 4
DCC 3