• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Pytanie? Problem z dźwiękiem

Reakcje
5 0 0
Witam ponownie mam mały problem z moją lokomotywą firmy Marklin. Stawiając lokomotywę (lokomotywa marklin 36244 z generatorem dymu oraz dźwiękiem) mój mobile station 2 rozpoznaje ją. Mogę uruchomić światła, ruszać przód tył, wyświetlają mi się nawet funkcje dźwiękowe natomiast dźwięku brak. Czy jest możliwość aby wszystko działało a uszkodził się tylko dźwięk??,

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.418 387 20
Sprawdzałeś głośnik? Sprawdzałeś prawidłowość przylutowania przewodów do głośnika? Może po prostu któryś przewód się odlutował...

OP
OP
Fankolejki
Reakcje
5 0 0
Sprawdzałeś głośnik? Sprawdzałeś prawidłowość przylutowania przewodów do głośnika? Może po prostu któryś przewód się odlutował...
Przewody wszystkie przylutowane. Głośnik posiada wtyczke fabrycznie. Niestety nie mam pod ręką innego glośniczka aby sprawdzić. Chyba, że głośniczki z innych lokomotyw Marklina mogą być to mógłbym odlutować z innej lokomotywy aby sprawdzić czy coś się stanie??

Adam Kobyliński

Znany użytkownik
GGM
Reakcje
1.254 68 6
To reklamuj, albo pozostaje Ci samemu dłubać i ryzykować utratę gwarancji. Głośnik można odłączyć jeżeli ma wtyczkę i spróbować przemierzyć miernikiem czy nie ma czasem przerwy. Ja bym reklamował na Twoim miejscu.

OP
OP
Fankolejki
Reakcje
5 0 0
To reklamuj, albo pozostaje Ci samemu dłubać i ryzykować utratę gwarancji. Głośnik można odłączyć jeżeli ma wtyczkę i spróbować przemierzyć miernikiem czy nie ma czasem przerwy. Ja bym reklamował na Twoim miejscu.
Dziś sprawdziłem na innym głośniku i dźwięk jest natomiast zamówiłem chyba slabej mocy "8ohm 1w". Jakiej mocy powinien byc ten głośnik? Dodaje zdjęcie fabrycznego natomiast on nie ma oznaczen

Załączniki