• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

[Prezentacja] AK Models - gotowe modele

maciek66

Znany użytkownik
Reakcje
636 4 0
Fajnie Ci wyszło to Volvo, sporo detali i czysta robota.(y)

Swoją drogą podziwiam Ciebie i np. Michała, że robicie modele na zamówienie. Nie dość, że trzeba jakiegoś terminu dotrzymać to jeszcze jak ręka zadrży i coś się schrzani to jest już ból. Do mnie już parę osób pisało czy czegoś tam nie zrobię ale zawsze odmawiam. Jakiś czas temu nawet do Ciebie gościa odesłałem.:)

OP
OP
Ciemny

Ciemny

Aktywny użytkownik
Reakcje
857 6 1
@Lec Go (Bartek) - dokładnie, nasz skala daje fajne możliwości, a modele firmowe gdzieś w biurach wyeksponowane w gablocie fajnie się prezentują. Udało mi się gdzieś nawiązać kontakt z fajnym gościem z ZetTransport-u przy okazji budowy poprzednich modeli i tak od słowa do słowa po ponad roku się przekonali i zdecydowali ;-)

@maciek66 - dzięki za podesłanie "klienta". Jeżeli chodzi o terminy, ja mam je tak zawalone że sam już nie wiem co i jak, ale nikt mnie jeszcze nie powiesił na płocie i mam nadzieje że długo nie powiesi, modelarstwo to wdzięczne hobby, które potrzebuje multum czasu, na szczęście wielu to rozumie. Co do "baboli" zdarzają się, jak jeszcze jest szansa coś poprawić bo mamy czy to kalek więcej czy czegoś wytrawionego to ok, ale zdarzają się też te gorsze, niechciane babole, jednak z każdego udało mi się do tej pory wyjść obronnie ;-). Dużo tez mi daje fakt, że całość to moje hobby, odskocznie życiowa, taki własny "eden" przez co nie ma presji terminowej czy tłuczenia zarobkowego po 20 modeli w miesiącu byle by zarobić jak najwięcej, a jest cisza, spokój, czas, no i co raz więcej perfekcji.

maciek66

Znany użytkownik
Reakcje
636 4 0
@Lec Go (Bartek) - dokładnie, nasz skala daje fajne możliwości, a modele firmowe gdzieś w biurach wyeksponowane w gablocie fajnie się prezentują. Udało mi się gdzieś nawiązać kontakt z fajnym gościem z ZetTransport-u przy okazji budowy poprzednich modeli i tak od słowa do słowa po ponad roku się przekonali i zdecydowali ;-)

@maciek66 - dzięki za podesłanie "klienta". Jeżeli chodzi o terminy, ja mam je tak zawalone że sam już nie wiem co i jak, ale nikt mnie jeszcze nie powiesił na płocie i mam nadzieje że długo nie powiesi, modelarstwo to wdzięczne hobby, które potrzebuje multum czasu, na szczęście wielu to rozumie. Co do "baboli" zdarzają się, jak jeszcze jest szansa coś poprawić bo mamy czy to kalek więcej czy czegoś wytrawionego to ok, ale zdarzają się też te gorsze, niechciane babole, jednak z każdego udało mi się do tej pory wyjść obronnie ;-). Dużo tez mi daje fakt, że całość to moje hobby, odskocznie życiowa, taki własny "eden" przez co nie ma presji terminowej czy tłuczenia zarobkowego po 20 modeli w miesiącu byle by zarobić jak najwięcej, a jest cisza, spokój, czas, no i co raz więcej perfekcji.
Mam podobne podejście do Ciebie, że odpoczywam przy tym ale ostatnio czyli od miesiąca palcem nie tknąłem żadnego modelu jakoś weny brak. Więc jakbym sobie zrobił taką przerwę przy modelu dla kogoś to już trochę lipa.;)

OP
OP
Ciemny

Ciemny

Aktywny użytkownik
Reakcje
857 6 1
Dziękuje za wszystkie komentarze i oceny, dziś chyba pierwszy zestaw - nie polonik, którego prezentuję na łamach forum,
Volvo FH IV Gl XL z firaną Kogla w barwach litewskiego kolosa - Girteka

1.jpg
2.jpg
3.jpg
6.jpg

oraz taka mała zapowiedź co niebawem
zap.jpg

OP
OP
Ciemny

Ciemny

Aktywny użytkownik
Reakcje
857 6 1
Volvo fajnie wygląda auta często spotykane na drogach. A z zapowiedzi fajne volva z omegi no i scania super się prezentuje. :D
a to jeszcze fotka bez stonogi ;-)

Świetnie wygląda to volvo w barwach Litewskiego potentata transportowego . Zapowiedzi bardzo obiecujące , a szczególnie ta jedna :D Już kiedyś miałem poruszyć temat dlaczego nie robisz modeli przewoźników kontenerów :D
Żeby Cię nie skłamać, za jakieś 2-3 miesiące będzie wysyp ;-)

Szczególnie Omega Pilzno świetna. Zamawiała firma czy jakiś kolekcjoner? :)
Kolekcjoner, z Omegi jest jeszcze jedno Volvo ale tego kolekcjonera trzymam w niepewności, zobaczy przy prezentacji całe trio ;-)