Miło to słyszeć. Ja mam najmniejsze doświadczenia z modelami RC, bo to mój pierwszy i trudno mi cokolwiek więcej (jak na razie pomóc). Większe doświadczenie mają koledzy
@piotrkk i
@pado. Ale jeśli mogę cokolwiek Ci podpowiedzieć to służę swoją skromną wiedzą. Pytaj.
Na początek proponuję wybrać sobie model do przeróbki. Zastanowić się, czy będziesz montował elementy w oryginalnym podwoziu (będziesz musiał pociąć i dopasować miejsce na elementy RC) czy wolisz gotową ramę wydrukowaną z metalu i w niej montować elementy.
Elektronika jest miniaturowa, ale jak będziesz chciał zmieścić wszystko w kabinie (np w ciągniku siodłowym) to musisz wszystko dokładnie przemyśleć, bo miejsca jest nie za dużo. Ważne, żeby koła były z gumowymi oponami, to unikniesz uślizgów (zarówno w osi napędowej, jak i w osi skrętnej). Oprócz części montowanych w samochodzie (serwo, odbiornik, silnik, bateria, przewody, włącznik, gniazdo ładowania, płytki do kontroli silnika, świateł itd) musisz mieć jeszcze nadajnik. Nadajnik musi być kompatybilny z odbiornikiem.
To tak na początek. Przemyśl, pytaj, zrób zakupy i ruszaj z przeróbką. Trzymam kciuki.