• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Pojazdy różnego typu

Qmaty

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
5.836 235 3
Lakier dobry, metalik i odbijające się światło daje złudzenie grubego ziarna. Zrób fotkę w trochę zacienionym miejscu i z wyłączonym oświetleniem w aucie. Całość wyszła ekstra.

OP
OP
Pietras83

Pietras83

Znany użytkownik
Reakcje
3.275 15 3
Lakier dobry, metalik i odbijające się światło daje złudzenie grubego ziarna. Zrób fotkę w trochę zacienionym miejscu i z wyłączonym oświetleniem w aucie. Całość wyszła ekstra.
Dzięki, na szybciutko dołożyłem boczne szyby, czarny paseczek i przyłożyłem bagażnik transportowy. Nie wiem czy tak zostanie, ale to tylko zabawa.
20220321_160147_copy_2016x980.jpg

Qmaty

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
5.836 235 3
Myślałem, że to będą "kominiarze" znaczy się AT, i w środku zaświeci pewnego razu niebieska bombka ;)
Z bagażnikiem i paskiem jako auto "Kowalskiego" też dobrze wygląda.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.016 387 20
Piękny VW. Bagażnik na hak to świetny dodatek. Tylko te rowery jakieś takie mdłe... Przydałoby się je pomalować na jakieś kolorki... ;)

OP
OP
Pietras83

Pietras83

Znany użytkownik
Reakcje
3.275 15 3
Piękny VW. Bagażnik na hak to świetny dodatek. Tylko te rowery jakieś takie mdłe... Przydałoby się je pomalować na jakieś kolorki... ;)
Dzięki Maćku, jeżeli chodzi o rowery to masz rację. Samo przemalowanie rowerów to żaden problem, gorzej jeżeli chodzi o opony i te dziwne łączenia zamiast szprych. Może trzeba pomyśleć nad innymi jednośladami.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.016 387 20
gorzej jeżeli chodzi o opony i te dziwne łączenia zamiast szprych. Może trzeba pomyśleć nad innymi jednośladami.
Ja bym się tym nie przejmował. Zawsze można to potraktować jako koła z kompozytu i pomalować na kolorowo, a jak dasz jeszcze na te wypełnienia jakąś kalkę z nazwą firmy rowerowej, to będzie wyglądało super.

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.465 109 2
Kolejny świetny i świetlny model , swoją drogą mógłbyś kiedyś zrobić sesję krok po kroku procesu oświetlania , kiedyś coś tam oświetliłem ale wielkość komponentów a w zasadzie ich mały rozmiar mocno mnie zniechęca :(, więc może byśmy się czegoś ciekawego nauczyli ;)

OP
OP
Pietras83

Pietras83

Znany użytkownik
Reakcje
3.275 15 3
Dzięki, tak jak już pisałem, kiedy robiłem na zasilanie dc przez kabelki nie było problemów. Jednak chciałem mieć model mobilny, dlatego z pomocą przyszedł kolega, który lubi sobie pogrzebać. Opiszę w drugim temacie, żeby tu nie mieszać.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Samochody osobowe 22