• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Pod lupą u emeryta.

adam-modellbau

Aktywny użytkownik
Producent
Reakcje
354 0 0
Obiecałem, że zrobię 2 wersje Lublina, no i dłubię. Serie będą małe i do kupienia tylko i wyłącznie w " Świecie Modeli " Rybnik.
Z postępu prac będę informował w miarę możliwości tu na forum, na razie trwa walka z szybami - ale mam pomysł.
Lublin.jpg

OP
OP
adam-modellbau

adam-modellbau

Aktywny użytkownik
Producent
Reakcje
354 0 0
Niestety nie. :X3:
Tak jak zatytułowałem wątek - jako emeryt mam w Austrii mini firmę i mój przerób jest bardzo ograniczony.
Zamówienia jakie otrzymuję już teraz momentami przerastają moje możliwości.

Reakcje
2.617 79 2
No to super że interes się kręci. Na pewnej wystawie Twoje modele budziły zainteresowanie niestety z racji ceny chętnych w zasadzie nie było. Co nie jest jakimś wyznacznikiem. Oczywiście nie odbieraj tego jako jakieś żale. Po prostu każdy kupuje to na co ma chęć i możliwości finansowe.

OP
OP
adam-modellbau

adam-modellbau

Aktywny użytkownik
Producent
Reakcje
354 0 0
Absolutnie potrafię to zrozumieć, ale żeby modele dobrze wyglądały muszę używać drogie materiały.
Nie chcę podziału w moim hobby / sam drukuję elementy do moich modeli okrętów, które buduję w skali 1/72. ;) /
na materiały do sprzedaży i dla mnie.

saaro

Aktywny użytkownik
Reakcje
535 6 0
Pytałem o kity. Bo twoje pierwsze Stary były tak dobrze posklejane, że nie szło ich rozebrać do malowania. Graniczyło to z cudem, żeby czegoś nie połamać. Czy będzie można zamówić jakiegoś poskładanego Stara, bez użycia kropelki kleju?

OP
OP
adam-modellbau

adam-modellbau

Aktywny użytkownik
Producent
Reakcje
354 0 0
Już odpowiedziałem, że niestety nie. :X3:
Obawiam się, że obecne Stary są jeszcze lepiej sklejone. Zamówić można bez problemu, ale nie rozumiem co znaczy bez kropelki kleju.

saaro

Aktywny użytkownik
Reakcje
535 6 0
Już tłumaczę co miałem na myśli. Chcę sobie zaoszczędzić pracę z rozbieraniem posklejanego Stara. Jeśli będzie dobrze sklejony, to będzie z tym problem. Mam parę projektów, dla których muszę te Stary przemalować i nałożyć kalkomanie.

OP
OP
adam-modellbau

adam-modellbau

Aktywny użytkownik
Producent
Reakcje
354 0 0
Napisz jakie Stary masz na myśli, bo niestety po przez wykorzystanie różnych metod produkcji i druku modele są praktycznie nierozbieralne.
Jedyna pomoc z mojej strony - wielu modelarzom już tak pomagałem - lakierując model pod zamówienie ( trzeba trochę poczekać ).
No jeżeli potrzebujesz jakiś proste wersje, to może coś wykombinujemy. Nic nie obiecuję !