Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Obiecałem, że zrobię 2 wersje Lublina, no i dłubię. Serie będą małe i do kupienia tylko i wyłącznie w " Świecie Modeli " Rybnik.
Z postępu prac będę informował w miarę możliwości tu na forum, na razie trwa walka z szybami - ale mam pomysł.
Niestety nie.
Tak jak zatytułowałem wątek - jako emeryt mam w Austrii mini firmę i mój przerób jest bardzo ograniczony.
Zamówienia jakie otrzymuję już teraz momentami przerastają moje możliwości.
No to super że interes się kręci. Na pewnej wystawie Twoje modele budziły zainteresowanie niestety z racji ceny chętnych w zasadzie nie było. Co nie jest jakimś wyznacznikiem. Oczywiście nie odbieraj tego jako jakieś żale. Po prostu każdy kupuje to na co ma chęć i możliwości finansowe.
Absolutnie potrafię to zrozumieć, ale żeby modele dobrze wyglądały muszę używać drogie materiały.
Nie chcę podziału w moim hobby / sam drukuję elementy do moich modeli okrętów, które buduję w skali 1/72. /
na materiały do sprzedaży i dla mnie.
Pytałem o kity. Bo twoje pierwsze Stary były tak dobrze posklejane, że nie szło ich rozebrać do malowania. Graniczyło to z cudem, żeby czegoś nie połamać. Czy będzie można zamówić jakiegoś poskładanego Stara, bez użycia kropelki kleju?
Już odpowiedziałem, że niestety nie.
Obawiam się, że obecne Stary są jeszcze lepiej sklejone. Zamówić można bez problemu, ale nie rozumiem co znaczy bez kropelki kleju.
Już tłumaczę co miałem na myśli. Chcę sobie zaoszczędzić pracę z rozbieraniem posklejanego Stara. Jeśli będzie dobrze sklejony, to będzie z tym problem. Mam parę projektów, dla których muszę te Stary przemalować i nałożyć kalkomanie.
Napisz jakie Stary masz na myśli, bo niestety po przez wykorzystanie różnych metod produkcji i druku modele są praktycznie nierozbieralne.
Jedyna pomoc z mojej strony - wielu modelarzom już tak pomagałem - lakierując model pod zamówienie ( trzeba trochę poczekać ).
No jeżeli potrzebujesz jakiś proste wersje, to może coś wykombinujemy. Nic nie obiecuję !