• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Pociąg specjaly "GALEON" Poznań-Ustka-Poznań

dmvip

Znany użytkownik
Reakcje
1.530 18 1
Oto parę fotek z przejazdu Pm36-2. Fotki na stacji w Słupsku oraz przejazd w kierunku Ustki.

Załączniki

Ogryzek

Nowy użytkownik
Reakcje
1 0 0
Pm to TRUP!!!! w kibel z nią na odstawkę a o Pt dbać.. To nie... Bo Angole się wpier... i jest jak jest... :devil:

A ja się zastanawiałem co za bana mnie budzi... :roll:

OP
OP
dmvip

dmvip

Znany użytkownik
Reakcje
1.530 18 1
krzychu12231-Stonkę podczepili w Słupsku dlatego że skład poleciał prowadzony do Ustki przez parowóz. Z powrotem skład przyciągnęła stonka, potem ponownie pojechała do Ustki z tym że parowóz był na końcu składu i tylko gwizdał ciągnięty przez SM-kę :) dla tego że pojechali jako zwykły pociąg a nie pociąg specjalny.

maniek2820

Znany użytkownik
Reakcje
12 1 0
Ogryzek napisał(a):
dmvip, Nie bylem w Ustce wiec nie wiem.. Nie można tam oblotu zrobić czy coś??

Ja pierwszy i ostatni raz tam byłem w 1999 r i była to zadbana nadmorska stacja ,czysto na peronach ,dwie nastawnie ,semafory kształtowe .Co godzinę podjeżdżał kibelek,stało pare wagonów towarowych i sypialnych.Tor w kierunku poligonu sił powietrznych nosił ślady bieżącej eksploatacji . A jak jest teraz ...................

http://www.kolej.one.pl/index.php?dzial ... okno=start

OP
OP
dmvip

dmvip

Znany użytkownik
Reakcje
1.530 18 1
Teraz w Ustce jest stacja choć połowa już nieczynna, peron z deczka zdemolowany i obsiadly przez młodocianych narkomanów i takie tam..., stoją oczywiście wagony turystyczne ale to chyba prywatny tabor :). Co do torów na poligon są nadal ale już .... bez śladów użytkowania. Kibelki kursują 3 razy dziennie w wakacje częściej. No i ogólnie jak to na kolei było pięknie ale się ze...ało... :)