Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Wydaje mi się, że nie będzie to uproszczenie, na oryginalnych rysunkach wygląda to tak, jakby boczna ściana na całej wysokości była jednolicie pochylona. Rysunek, podany przez kolegę Szymeq125 wydaje mi się mało wiarygodny, to jakaś komputerowa symulacja (zwróćcie uwagę na słupki między oknami kabiny!), poza tym to nowsza wersja, z HCP, mogła mieć inaczej. Obrazki prosto z Sheffield (chociaż sprzed ponad 50 lat!):
Świetnie ! Tego mi brakowało, plany EU06. Dziękuje Panie Andrzeju .
Szymeq125 pokazał nam obraz EU07 wykonaną w technologii 3D, podejrzewam że autor tego projektu opierał się na rysunkach technicznych w których pokazany rzut dachu wskazuje na pochylenie ww. przeze mnie części pudła.
Nie wiem na ile zmieniono konstrukcję pudła 303E w stosunku do 4E czy lokomotywy EU06, możliwe że również pochylenie się zmieniło.
Na pewno uwzględnię to w planach ale niestety prototypowa EU06, EU07 już chyba w tym roku nie wyjdzie. Nadchodzi dużo pracy a czasu i pieniędzy co raz mniej. Czas pokaże.