Brakuje mi na forum czegoś w rodzaju możliwości wstawiania plików niekoniecznie z obrazkami. Wtedy zamiast wyłącznie obrazków można by było przesyłać też Zapisy tych planów (Wiem, że są też strony hostingowe, ale zwykle po czasie usuwają pliki). To też niekoniecznie by zawsze działało, bo np. jak próbowałam pobierać pliki "save'y" do SCARM'a, to nie działały u mnie. Ale spodobała mi się propozycja marekm'a, tylko muszę poustawiać te tory u siebie. No i przyznam się szczerze, że nie widzę się przy stosowaniu flexów, bo po prostu nie wiem czy bym ogarniała docinanie flexów. I u kolegi marekm'a podoba mi się brak flexów w projekcie No i w końcu udałoby mi się pozbyć tych kółek wszędzie. Zrozumcie, że jestem totalnym świeżakiem i naprawdę nie ogarniam tego jakimi torami uzyskam pożądany efekt. Tak jak już pisałam w którymś poście, że nie wiedziałam, że można mieszać różne tory łukowe, a i tak osiągnąć zgrabny zakręt. I chciałam właśnie bocznice wewnątrz jaja, ale nie bardzo wiedziałam jak to osiągnąć. A tutaj ta stacja na dole też jest OK. Jedno czego nie mogę zrozumieć, bo nie mam wyobraźni przestrzennej, to jakie długie będą moje docelowe wagony i lokomotywy, i czy te bocznice, tak zaprojektowane, są wystarczające do wygodnych manewrów.
Przy okazji to chętnie się dokształcę, znaczy w jaki sposób podłączacie flexy do torów? Mają w komplecie złączki, czy trzeba te tory po prostu spawać?
Rozrysuję plan marekm'a w moim SCARM'ie i wszystko wskazuje na to, że mamy zwycięzcę. No i w końcu mam to co chciałam, trasę dookoła, jak jestem leniwa akurat i nie chce mi się bawić w bocznice, oraz stację i miejsca na zakłady produkcyjne (no przynajmniej jeden, może więcej). Tylko coś tej deski się nie mogę doczekać, więc jak niesłowny gościu jej w przyszłym tygodniu nie przywiezie, to spróbuję ją inaczej zdobyć.
No mniejsza, się rozpisałam, jak typowa baba
Przy okazji to chętnie się dokształcę, znaczy w jaki sposób podłączacie flexy do torów? Mają w komplecie złączki, czy trzeba te tory po prostu spawać?
Rozrysuję plan marekm'a w moim SCARM'ie i wszystko wskazuje na to, że mamy zwycięzcę. No i w końcu mam to co chciałam, trasę dookoła, jak jestem leniwa akurat i nie chce mi się bawić w bocznice, oraz stację i miejsca na zakłady produkcyjne (no przynajmniej jeden, może więcej). Tylko coś tej deski się nie mogę doczekać, więc jak niesłowny gościu jej w przyszłym tygodniu nie przywiezie, to spróbuję ją inaczej zdobyć.
No mniejsza, się rozpisałam, jak typowa baba