• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

H0 (1:87) Planuję do końca 2015r.

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.646 519 30
Teraz zdecydowanie lepiej. Ja bym tylko jeszcze pomyślał nad zastąpieniem rozjazdu prawego zwykłego po lewej stronie (kolor czerwony) rozjazdem łukowym, a dwóch rozjazdów niebieskich - rozjazdem krzyżowym. Dzięki temu uzyskamy dłuższe tory stacyjne, czerwony i niebieski. W obecnym układzie zwłaszcza tor niebieski jest trochę za krótki.

OP
OP
przemek tabisz

przemek tabisz

Znany użytkownik
Reakcje
920 60 10
Dzięki kolego Marqus przerysowuje. Tylko nie jest mi specjalnie potrzebny ten tor główny dodatkowy, bo chcę ewentualnie powiększyć strefę manewrowa (kolor niebieski) .

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.646 519 30
Do manewrów tor główny dodatkowy jest konieczny. Trudno sobie wyobrazić, żeby na stacji nie było toru, na który można sprowadzić pociąg w celu wyprzedzenia go przez inny skład, zwłaszcza, gdy z tym odstawionym pociągiem mają się odbywać manewry.

OP
OP
przemek tabisz

przemek tabisz

Znany użytkownik
Reakcje
920 60 10
Czyli tak naprawdę muszę pomyśleć o całym efekcie jaki chcę uzyskać, a nie o dwóch etapach. Wydłuży to cały projekt, ale chyba nie ma innego wyjścia. Wydaje mi się, że lepiej 10 razy zmienić plany niż poprawiać podczas budowy.

OP
OP
przemek tabisz

przemek tabisz

Znany użytkownik
Reakcje
920 60 10
Składałem, rozkładałem, przestawiałem i tak mi na razie wyszła głowica stacji od lewej strony czyli dla mnie wyjazdowa.

Myślę ewentualnie nad zakupem "anglika" zamiast dwóch zwrotnic.
20141130_094540.jpg

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Planuję 5
Planuję 5
Planuję 20
Planuję 11
Planuję 95