• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Plan stacji Racibórz

14D40

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
361 10 1
Witam,

gdzie mógłbym załatwić aktualny plan stacji Racibórz? Jest to stacja w śląskiej DOKP, więc siedzibę mają w Katowicach bodajże. Posiada może ktoś z Was jakieś bliższe informacje na ten temat?

OP
OP
14D40

14D40

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
361 10 1
Dzięki Panowie, tyle, że ten plan już dawno mam :smile: i nie o taki plan mi chodzi, bo jest to tylko plan SCHEMATYCZNY. Chodzi mi o plan sytuacyjno-wysokościowy, z profilami terenu itd. Dzięki mimo wszystko za pomoc.

mr_tom

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
W takim razie w zasadzie jedyną szansą dla Ciebie jest Kolejowy Ośrodek Dokumentacji Geodezyjnej i Kartograficznej (KODiG) w Katowicach, ze swoim kierownikiem p. Cebulą. Ale z tego co znam p. Cebule, to nie liczył bym na życzliwość z jego strony. Dowiesz się, że to teren zamknięty, że to tajne itd itd, a materiały są wydawane (odpłatnie) tylko w przypadku zgłoszenia roboty geodezyjnej.

OP
OP
14D40

14D40

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
361 10 1
mr_tom napisał(a):
w zasadzie jedyną szansą
mr_tom napisał(a):
a materiały są wydawane (odpłatnie) tylko w przypadku zgłoszenia roboty geodezyjnej.
W takim razie te dwa zdania się wzajemnie wykluczają. Także d... że tak powiem :???:
mr_tom napisał(a):
nie liczył bym na życzliwość z jego strony
nie zależy mi na życzliwości jegomościa, lecz na planie stacji ;) ale cóż...

projectps

Użytkownik
H0e
Reakcje
72 0 1
Kamilu,
można by spróbować wpierw wydobyć mapę całego obszaru - w tym dworca - w zasobie geodezyjnym w Raciborzu. TO być może nie to samo co zasób kolejowy, ale w przypadku np. Katowic praktycznie nie ma różnic,
Jeżeli zna się jakiegoś geodetę w okolicy to pomoże to załatwić - a może koledzy z Rybnika pomogą ?? tylko się jakoś nikt nie odzywa :sad:

OP
OP
14D40

14D40

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
361 10 1
projectps napisał(a):
mapę całego obszaru
którego obszaru konkretniej?
projectps napisał(a):
w zasobie geodezyjnym w Raciborzu
a wiesz gdzie się to mieści? Mieszkałem w Raciborzu spory kawał czasu, więc z lokalizacją ewentualnej ulicy nie będę miał problemów
projectps napisał(a):
Jeżeli zna się jakiegoś geodetę w okolicy
Ja niestety nie znam :sad:
projectps napisał(a):
a może koledzy z Rybnika pomogą ??
jeśli mógłbym liczyć na czyjąś pomoc, ewentualne informacje, bardzo bym prosił.

Dzięki projectps za infos,

Kamil K.

projectps

Użytkownik
H0e
Reakcje
72 0 1
Miejski Ośrodek Dokumentacji Geodezyjnej i Kartograficznej
47-400, Racibórz Stefana Batorego 6
tel. 0 32 755 06 00 (centrala Urzędu Miejskiego)
jak się to załatwia formalnie - link "http://www.bipraciborz.pl/index.php?id=1660"

Jak znajdę arkusze (numery) map geodezyjnych z rejonem dworca to Ci napiszę.

Można spróbować podzwonić po geodetach w Raciborzu -> www.zumi.pl -> mapy + Racibórz

AHA - dopiero teraz spojrzałem na skalę (wielkość) przestrzeni "dworcowej" - no jest to sporo, trzeba będzie poszukać "po ludziach" bo zakup map z ośrodka to będą setki jeśli nie tysiące.

OP
OP
14D40

14D40

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
361 10 1
projectps napisał(a):
(wielkość) przestrzeni "dworcowej"
Jest tego troszkę...taką większą troszkę :roll:
projectps napisał(a):
map geodezyjnych
oczywiście najważniejszymi rzeczami żeby tam były to:
-profile terenu,
-układ torowy stacji, który nie wiem czy znajdować się będzie na mapach właśnie z tego Ośrodka Dokumentacji Geodezyjnej i Kartograficznej, o którym wspominałeś...