Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Orbis jak Orbis, ale mi Tam przypomnial dziecięce lata kiedy to takim z Centralnego Ośrodka Sportu się jeździło do Cetniewa, Wałcza i Spały.Setki kilometrów w takim spędziłem, świetny autokar.Za nic nie mogę znaleźć jednak zdjęc tej maszyny.
Po rejestracji tej piaskarki widać że to u nas w Wawie,ale ten "czarny mercedes z kogutem i napisem MO normalnie mnie zaszokował,Nie pomyślał bym że coś takiego było w tamtych czasach używane przez milicję!!!
Zdjęcia są z Warszawy a dokładnie z Al.Jerozolimskich przed Muzeum Wojska Polskiego, widać zejście na stację Warszawa Powiśle.Mercedesa już kiedyś widziałem na innych zdjęciach.Takie same były w tamtym okresie w Milicji moskiewskiej, więc jak widac i takie samochody trafiały do służby w krajach komunistycznych.Te zdjęcia są z roku 1971 jak dobrze pamiętam.