• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

1:1 PKS, PEKAES, TRANSBUD itp.

OP
OP
Irokez46

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
12.299 49 0
Orbis jak Orbis, ale mi Tam przypomnial dziecięce lata kiedy to takim z Centralnego Ośrodka Sportu się jeździło do Cetniewa, Wałcza i Spały.Setki kilometrów w takim spędziłem, świetny autokar.Za nic nie mogę znaleźć jednak zdjęc tej maszyny.

Heniek_Star

Znany użytkownik
BGM
Reakcje
1.212 36 0
Duża skarbnica wiedzy jest w materiałach Polskiej Kroniki Filmowej :)

1) Domowej roboty świniowóz - GS Krobia

gs krobia.jpg

2) Popularna wersja stara

star marg.png

3) kolejka po wódkę :)
star tatra.png

4) gruszka transbud

transbud jelcz.png

5) jeszcze jeden transbud

transbud tatra.png

6) Ursusy wyjeżdżają z fabryki

ursus.png

marekw111

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
Po rejestracji tej piaskarki widać że to u nas w Wawie,ale ten "czarny mercedes z kogutem i napisem MO normalnie mnie zaszokował,Nie pomyślał bym że coś takiego było w tamtych czasach używane przez milicję!!!

OP
OP
Irokez46

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
12.299 49 0
Zdjęcia są z Warszawy a dokładnie z Al.Jerozolimskich przed Muzeum Wojska Polskiego, widać zejście na stację Warszawa Powiśle.Mercedesa już kiedyś widziałem na innych zdjęciach.Takie same były w tamtym okresie w Milicji moskiewskiej, więc jak widac i takie samochody trafiały do służby w krajach komunistycznych.Te zdjęcia są z roku 1971 jak dobrze pamiętam.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Skala 1:1 8