• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Pytanie? PIKO SmartControl WLAN

Reakcje
7 0 0
Dzień dobry.
Pewnie część osób słyszała o problemach tejże centralki z dekoderami od ESU.
Mam pytanie do posiadaczy tego sterowania, jakich używacie dekoderów i czy występują jakiekolwiek problemy?
W moim przypadku problem występuje tylko na postoju, mianowicie samoczynnie zmienia kierunek jazdy co chwilę. Zestaw to EP08-009 od PIKO, plus dekoder jazdy i oświetlenia ESU LokPilot V5. Czytałem, że kilka osób zgłaszało problem również z jazdą.

bruk

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Dzień dobry, ja również mam pytanie związane z tym sterowaniem.
Czy po ostatniej aktualizacji firmware do wersji 1.0.4.0 ktoś zauważył, że na pilocie nie można regulować jasności podświetlenia klawiatury? Tzn. niby można, ale nic się nie dzieje. Regulacja LCD ok.

Hardtech

Znany użytkownik
GGM
Reakcje
92 0 0
Dzień dobry.
Pewnie część osób słyszała o problemach tejże centralki z dekoderami od ESU.
Mam pytanie do posiadaczy tego sterowania, jakich używacie dekoderów i czy występują jakiekolwiek problemy?
W moim przypadku problem występuje tylko na postoju, mianowicie samoczynnie zmienia kierunek jazdy co chwilę. Zestaw to EP08-009 od PIKO, plus dekoder jazdy i oświetlenia ESU LokPilot V5. Czytałem, że kilka osób zgłaszało problem również z jazdą.
Dzień dobry, mam ten sam problem z EN57-1079 z ESU LokSound V5. Z dekoderami Zimo nie ma żadnych problemów. Przed aktualizacją to był problem by z jednostką w ogóle się połączyć, było ciągłe miganie literki R (wczytywanie Railcom Plus) Po aktualizacji część problemów znikła, aczkolwiek został jedyny problem zmiany oświetlenia między kabinami A i B na postoju.

Sweter

Użytkownik
Reakcje
217 0 0
Mam dokładnie ten sam problem z EU07 od SM oraz dekoderem ESU V5. Na postoju samoczynna zmiana kierunku co chwilę. Coś jest z tą centralką. Mam nadzieje, że jakaś aktualizacja przeniesie pozytywne efekty w najbliższym czasie. Za jazdą też mam problem, podczas nastawienia wartości jazdy na parametr 19 oraz 20, lokomotywa nagle zwalnia do 0 i zaczyna powoli przyspieszać do prędkości zadanej wcześniej.

RMP

Aktywny użytkownik
Reakcje
699 22 0
Podczas parowania pilota z centralką padł mi pilot (Smart Control Wlan). Nie reaguje zupełnie na nic. Był naładowany. Próbowałem uruchomić też na kablu USP i nic.
Zupełnie nie reaguje, brak zasilania. Nie mogę go włączyć.
Czy ktoś z kolegów miał podobny problem? Co się mogło stać?

Lyntog

Znany użytkownik
Reakcje
1.037 6 2
Prawdopodobnie padł całkiem, do reklamacji. Mój kumpel miał dokładnie to samo, też ze SmartControl WLAN. Dopiero wymiana całego urządzenia na nowe w ramach gwarancji pomogła.

Darkos

Nowy użytkownik
Reakcje
7 0 0
Czy ktoś dalej ma problem z "pełzaniem" lokomotyw z dekoderem esu v5? Wgrałem soft 1.0.5.0 ,gdzie rzekomo problem powinien być rozwiązany, no ale nic z tego. Przy starszym nawet nie czytało mi lokomotywy.