• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny PIKO - modele lokomotyw serii SM31 (typ 411D)

SU45-034

Aktywny użytkownik
Reakcje
797 89 3
Można rzec, że każdy kogo lata temu nie było stać na model trumny z EFC-LOKO, doczekał się i to modelu wielkoseryjnego z PIKO! :D

Model odzwierciedla lokomotywę po naprawie 1R3 ukończoną 26.02.2019 r.
W związku z tym, że są w sieci zdjęcia z czerwca 2023 r., gdzie lokomotywa cały czas jest w ruchu, należy przyjąć, że otrzymała kowidowe odroczenie i powinna być w ruchu do 25.08.2023 r. Ciekawe, czy PIKO dostarczy do sklepów model przed tym terminem i ktoś zdąży uwiecznić jednocześnie oryginał i model? :niepewny:

dupa.jpg

Ostatnio edytowane:

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.441 442 99
obr.png

Wygląda jak jakaś mini siateczka z drutu :) Ale to zapewne filigranowy fragment plasticzanego odlewu budy. Przyznaję, że bardzo ładnie to wygląda.

JakubR

Użytkownik
Reakcje
307 0 0
Narazie można się doczepić jedynie że przy
wizjerach/okienkach poziomu piachu jest niebiesko...choć raczej każdy to sobie "sprości" we własnym zakresie.

Kamilb

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.273 33 6
Lokomotywa prezentuje się dobrze. Cienkie barierki, odtworzone wnętrze kabiny.
Wentylator jako osobny element (bez napędu). W zestawie wymienne anteny i jego typu.
W przyszłym roku kolejne dwie trumny, w tym jedna z IV epoki. Zdjęcia dorzucę za godzinę.

Kamilb

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.273 33 6
Średnio postarane moje fotki :D - jeszcze przed wystawieniem w gablocie, podczas próby uruchomienia (problemy techniczne z testową wersją nowego sterowania PIKO).

Załączniki

Kamilb

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.273 33 6
Dodam jeszcze, że dekoder obsługuje "wszystkie sygnały PKP" - daję w cudzysłów, jakby się okazało, że nie ma np. PC2 lub PC6.

Spacerowicz

Znany użytkownik
Reakcje
3.161 98 2
Model prezentuje się super. Piko w mojej ocenie stworzyło piękny model SM31.
Z nowości i ciekawostek co zwróciło moją uwagę...
Do dodatkowego zabezpieczenia modelu pojawiła się listwa- coś na wzór tego co stosuje ESU lub w przeszłości Wawric. Ponadto w tym konkretnym egzemplarzu Cargo dodano do samodzielnego montażu dodatkowe typy anten dachowych.

map69

Znany użytkownik
Reakcje
93 0 0
W jakie gniazdo dekodera wyposażony jest model?
Jaki rodzaj głośnika przewidział producent?

Ostatnio edytowane:

DBAG

Użytkownik
Reakcje
46 1 0
Model śliczny, czekam na IV epokę.
Ciekawi mnie tylko ,kiedy i kto, wytknie Piko 1 błąd i zacznie się, jak zwykle marudzenie? Jak obstawiacie ?:)
Njalepiej pozostać przy tym, że model naprawdę pięknie się prezentuje;) Jeśli detale będą równie bogate jak w SU46, to jak na moje wymagania będzie bajka! Zamówienie złożyłem i czekam. Ciekawe tylko, czy rzeczywiście sierpniowy termin zostanie utrzymany...