• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny PIKO - modele lokomotyw serii ET41

karol_mar

Znany użytkownik
Reakcje
71 1 0
Właśnie z warsztatu zjechał ET41 z dwoma głośnikami (po jednym w każdym członie), trzeba przyznać, że takie "stereo" robi wrażenie.

karol_mar

Znany użytkownik
Reakcje
71 1 0
Można zrobić na dwa sposoby, albo zrezygnować z odbioru prądu w członie B i wykorzystać kable zasilające, alebo dołożyć dwa dodatkowe. Ja dokładałem nowe ze złączkami, ale ich praktycznie nie widać.
Silnik taki sam jak w siódemce.
Pokaż efekt
Bo jak wiesz mam zdechłego deka w niej póki co :)
Nie mam takiego studia nagraniowego jak Ty.
A deka mogę wypożyczyć.

Maxeus

Znany użytkownik
Reakcje
255 4 0
To ja Wam zazdroszczę jamnika, bo z finansami nie zdążyłem na zakup, a korcił mnie jak diabli ... no nic, Wasze podziwiać mi pozostanie lub liczyć, że z czasem, ktoś swoją kolekcję będzie redukował w ramach wyższych priorytetów, a póki co prosiłbym o filmik z dźwiękiem stereo, żeby przynajmniej uszy nacieszyć efektami, więc Karol nie daj się prosić zbyt długo :love:

krzys.

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
To ja Wam zazdroszczę jamnika, bo z finansami nie zdążyłem na zakup, a korcił mnie jak diabli ... no nic, Wasze podziwiać mi pozostanie lub liczyć, że z czasem, ktoś swoją kolekcję będzie redukował w ramach wyższych priorytetów, a póki co prosiłbym o filmik z dźwiękiem stereo, żeby przynajmniej uszy nacieszyć efektami, więc Karol nie daj się prosić zbyt długo :love:
W lokomodel jest chyba jeszcze

Bronco_Billy

Znany użytkownik
Reakcje
2.090 22 1
Ja mam w MM nieopłacone i jeszcze "niezrezygnowane" zamówienie na ET41 gotowe do wysyłki. Niedługo model trafi pewnie do puli dostępnych, ale jeśli ktoś jest konkretnie zainteresowany, to mogę bezpośrednio na niego spróbować scedować to zamówienie.

pozdrawiam

S

stalecki_pl

Gość
Mam pytanie: ile właściwie egzemplarzy ET41-152 wypuściło PIKO?
- ja załapałem się na końcówkę w LokoModel.

karol_mar

Znany użytkownik
Reakcje
71 1 0
Ciekawe czy zauważył, że lewy reflektor mu nie działa
W jednej siódemce miałem przypadek, że w nowym modelu były jakieś przeróbki na płytce, brak dwóch diód i źle podłączone kable od jednego reflektora, efekt taki, że po włożeniu dekodera jeden reflektor świecił na stałe białym i czerwonym światłem.

Gethvar

Znany użytkownik
Reakcje
229 4 0
W jednej siódemce miałem przypadek, że w nowym modelu były jakieś przeróbki na płytce, brak dwóch diód i źle podłączone kable od jednego reflektora, efekt taki, że po włożeniu dekodera jeden reflektor świecił na stałe białym i czerwonym światłem.
Widocznie ktoś chciał stworzyć patriotyczny reflektor :)