Głupie założenie. Twoje założenie zakłada zatem że wszystko co jest przyklejane nie jest dostępne jako część zamienna. W niektórych modelach więc niemal nic nie powinno być dostępne, bo niemal wszystko jest złapane na klej.
Chyba jednak nie do końca "głupie". Jak Kolega chciałby zatem wymienić jakieś elementy wewnętrzne, zagnieżdżone, jak są ze sobą przyklejone? Ponadto takie elementy już nie potrzebują sklejania i celowo są niektóre z nich tak projektowane, aby spasować razem bez klejenia. Części wierzchne, wystające z budy, owszem, czasami są klejone, ale tylko tam gdzie to niezbędne. Np. w modelach Roco poręcze są na wcisk, także unika się kleju gdzie tylko można. Po drugie, założenie może być co najwyżej "błędne" a nie "głupie", jak Kolega
@jack_flash już zauważył.
Odesłać do producenta. Tak jak Pan to zawsze robi.
Zdecydowania jest taka opcja. Święte (i słuszne) prawo Konsumenta, choćby nie wiem jak Panu się to nie podobało. Ale rozczaruję Pana, tym razem nie noszę się z zamiarem zwrotu i nie robię tego przy każdej okazji, także proszę mi nie przypisywać "łatki". A ET21 to nie Pana produkt, więc....
Ja prostowałem w SU45 lub SU46. Wystarczyło wypchnąć od środka i osadzić prosto. Reflektory nie są klejone.
Dziękuję, mam nadzieję, że i tu jest tak samo.