• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Piko DCC---->moja opinia, test

pepej

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
Mariusz C napisał(a):
pepej napisał(a):
Wrażenia akustyczne pomimo niezgodności są zdecydowanie lepsze niż w Twoim kurniku :D do póki nie powiedziales że to wagon - kurnik to myślałem ze dekoder dźwiękowy padł albo mu się coś popier....
Proponuję w takim razie wsadzić do następnego loka jakiś MP3 z muzyką Disco Polo ,a zamiast słuchawek dać głośniki ,wtedy wrażenia akustyczne będą jeszcze lepsze .
mnie dźwięki nie bawią - źle trafiłeś :D

DarekW

Znany użytkownik
Reakcje
1.543 18 0
pepej napisał(a):
ja mam takie pytanko jak w dekoderach MRC wgrywa / wybiera się typ lokomotywy i dźwięki ?
Dekodery MRC mają wgrane dwa typy diesla, zmienia się je F12, syren jest dużo więcej je regulujesz F19.

Jaro

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Darek- gdzie można kupić ten dekoder ??
Po 2 - trzeba dać znać sprzedawcy jakiego ma sie loka, żeby skoncigurowal dźwięk ?
Po 3 - montaż jest łatwy dla laika?? Czyli zdejmuje górę i tylko muszę wpiąć wtyczkę do gniazda ??
I już wszystko działa??
Pytam bo mam fabrycznego loka Roco BR 218 - miałem dźwięku nie dawać , ale model jest całkiem ładny i uznałem , że same światła to jednak nie całkiem to.
P.S. Nie słyszałem dźwięku hamulców w Zimo na tym filmie. Nie ma tego efektu?? Czy nagranie kiepskie?

DarekW

Znany użytkownik
Reakcje
1.543 18 0
Dakodery Zimo sprzedaje firma Art&Trade z Warszawy, na Al..ro nik ptolemeusz.
Jesli chodzi o dźwięk hamowania to włącza sie dopiero kiedy lokomotywa zatrzymywana jest z odpowiednio dużej szybkości (można to sobie wyregulować odpowiednim CV)
Wersja BR218 dekodera Zimo jest teraz dostepna w standardowym ich dekoderze, gdzie wgrane sa dźwieki kilku parowozów i diesla BR218.

robertjanczak

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam,-mam MRC w taniej zabawce roco br218- moja opinie o tym deku wyrazilem w innym watku. Owszem mozna zarzucic wszystko temu dekowi, a zwlaszcza dzwiek zupelnie rozny od disla europejskiego. Uwazac nalezy tez na nadmierne nagrzewanie sie samego deca. Interesujaca jest jedynie cena ,ktora jak ulal pasuje do tanich zabawek. Instalacja jest smiesznie latwa, bo wymaga wpiecie dwu przewodow zasilajacych. Przy odpowiednin zaprogramowaniu dzwieki sa w miare zegrane z szybkoscia loka. A hamulce mozna wyzwolic poprzez F5.
Calosc pozostawia slodko-gorzki posmak. Lok niby juz nie "milczy", ale to jednak nie "jest to". Osobiscie polecam do lokow bardziej zaawansowanych deki audio bardziej wyszukane. Wydaje sie ,ze Zimo z Br218 trafili w 10-tke,- majac na uwadze relacje cena do jakosci.