Cześć.
Dostałem wczoraj swój pierwszy aerograf.
Zestaw BD 130K z Allegro.
Nigdy wcześniej nie miałem styczności z takim sprzętem, więc mam pytanie, bo chyba jest coś nie tak.
Podłączyłem się pod kompresor, nalałem troszkę wody i... nic, z dyszy leci samo powietrze nie zależnie od ustawień spustu.
Zauważyłem, że luzując delikatnie tę większą nakrętkę od strony dyszy oczywiście, aerograf zaczyna rozpylać wodę, ale chyba nie powinno to być poluzowanie.
Druga sprawa jest taka, że patrząc z boku na wylatując mgiełkę, nie wylatuje ona prosty, tylko trochę w dół. Wygląda na skrzywioną iglicę?
Testuję na wodzie, więc raczej nie jest za gęsta
Proszę o podpowiedzi, bo nie chce czegoś zepsuć, póki mam możliwość odesłania.
Aerograf raczej z najniższej półki, no ale powinien działać.
Acha, ciśnienie to 1 bar, nie mam więcej do dyspozycji.
Pozdrawiam.
Łukasz
Dostałem wczoraj swój pierwszy aerograf.
Zestaw BD 130K z Allegro.
Nigdy wcześniej nie miałem styczności z takim sprzętem, więc mam pytanie, bo chyba jest coś nie tak.
Podłączyłem się pod kompresor, nalałem troszkę wody i... nic, z dyszy leci samo powietrze nie zależnie od ustawień spustu.
Zauważyłem, że luzując delikatnie tę większą nakrętkę od strony dyszy oczywiście, aerograf zaczyna rozpylać wodę, ale chyba nie powinno to być poluzowanie.
Druga sprawa jest taka, że patrząc z boku na wylatując mgiełkę, nie wylatuje ona prosty, tylko trochę w dół. Wygląda na skrzywioną iglicę?
Testuję na wodzie, więc raczej nie jest za gęsta
Proszę o podpowiedzi, bo nie chce czegoś zepsuć, póki mam możliwość odesłania.
Aerograf raczej z najniższej półki, no ale powinien działać.
Acha, ciśnienie to 1 bar, nie mam więcej do dyspozycji.
Pozdrawiam.
Łukasz