• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Pierwsza Makieta

OP
OP
K

Kamil S.

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
No dobra trzeba coś napisać żeby nie było że próżnuję :D . Po pierwsze:
1. Jak się ściąga obudowę do br215, bo nie chcę uszkodzić?
2. Wstawiam kilka fotek z prac. Jak będzie czas to wkleję foty nastawni - dywan jest, obraz też, podłoga/parkiet również. Semafor zmienia światła z żółtego na czerwony i jest operowany ręcznie za pomocą przełącznika na "panelu sterowania".
3. Co do DCC to ktoś mi powie co to jest to coś w mojej lokomotywie? Nie znam się na tym kompletnie :roll:
4. Na makiecie pogody nie było - lało i lało to też wagony z mokły i się zacieki porobiły, ale bez wątpienia nikt się nie kwapi żeby je umyć to jak brudne były tak są. Chętnie odpowiem na pytania :LOL:
A o to fotki: :arrow: :grin:

Załączniki

OP
OP
K

Kamil S.

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
pokrywę do br215 (Roco) zdjąłem i ma te samo gniazdo. :twisted: Mam nadzieje że to gniazdo do dekodera bo nawet na opakowaniu pisało "digital bonus" - raczej o to by chodziło. Jeśli tak to jak będę robił inną makietę za rok może dwa to pomyśle o DCC bo jak o tym poczytałem to mnie skusiło szczególnie że mam laptopa i mógłbym z niego kontrolować. O tym muszę jeszcze poczytać bo nie mam pojęcia jak się to wszystko podłącza żeby działało jak należy. :D
Dzięki za pomoc w rozgryzaniu lokomotyw ;)
A jak wagony i semafor bo nikt nic nie mówi :roll:
P.S. tego zielonego niestety nie można wyjąć bo jest przymocowane.

OP
OP
K

Kamil S.

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Mam takie pytanie: jak można trawę sadzić nie używając elektrosadzarki (bo nie mam), nie metodą Bujager'a i nie młotkową aby efekty były jak elektrosadzone. Nie wiem czy jest to możliwe ale chcę się upewnić ;)

pepej

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
LUKASZdiy napisał(a):
wg mni procz elektro sadzarki jedyne zadowalajace efekty przy pokrywaniu duzych powierzchni daje mlotek
próbowałeś odkurzacza ? często wspomagam się nim przy sadzeniu trawy wokół elektroniki np latarni z ledami. Zanim zbudowałem elektrosadzarkę służył jako master :D

OP
OP
K

Kamil S.

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
dzięki będę o tym pamiętał... jak będę w Polsce. :D Ale jak będę to na pewno pójdę.
A z tego linka to nic nie kumam. Sadzarka to nie kosmita :neutral:

OP
OP
K

Kamil S.

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
No to po pewnym czasie trzeba odświeżyć wątek bo długo nic nie pisałem ale to tylko dlatego bo nie chce mi się wstawiać zdjęcia na forum. Dzisiaj była ładna pogoda więc aż kusiło żeby zejść do garażu. O to efekty dzisiejszych prac na krzakami i inne zdjęcia z poprzednich prac.

Załączniki

ciekma

Znany użytkownik
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
7 1 0
Umyj te wagony ;)
Serio, paskudnie to wygląda. Przetrzyj to nie palcami tylko mokrą ściereczką aby został brud tylko w zakamarkach.

OP
OP
K

Kamil S.

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
No dobra cicho się coś zrobiło więc może ja zaprezentuję swoje ostatnie "wyczyny". :LOL: Eksperymentuje z nowymi krzakami więc dopiero teraz robi się ciekawie :twisted: Zrobiłem jeszcze 2 znaki ale tylko jeden posadziłem. Jak kupię i posadzę choinki na wzgórze to powinno wyglądać to obiecująco i wtedy już będzie czas zacząć drugą część makiety

P.S. Wagony umyłem ale zdjęć nie zrobiłem bo na obiad wołali :D

Załączniki

xendx

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Kamil S. napisał(a):
Czemu nikt nic nie mówi?
najprawdopodobniej dlatego że jest dobrze ;) Choć mogę się mylić bo 2 dni minęły od ostatnich fotek.
PS
Też się czasami zastanawiam jak interpretować ciszę w niektórych tematach