• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Pytanie? Peronowe korytko deszczowe.

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.972 447 99
Płyty peronowe jak na zdjęciu miał kiedyś HUGWA Sklep, ale korytek nie widziałem... https://sklep.hugwa.pl/pl/p/Zelbetowe-plyty-peronowe/171 . Jak korytka, to zapewne i kratki. Te raczej trzeba by wytrawić...
Z kratkami o jakich mówisz kojarzy mi się peron Faller 120202 ale z bliska go nie widziałem i nie mam pewności czy to jest to, o co pytasz... KLIK

Ostatnio edytowane:

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.972 447 99
Wspomniany produkt (Faller 120202):

obraz_2025-03-04_131910103.png

Jeśli to co widać, to kratki na wodę.... to nie wygląda na to, aby pod spodem było korytko, a (o ile to jest to), całość to imitacja. Być może to tylko inny kolor na płytkach imitujących te, które naśladują płytki z jakich wykonany jest peron.

Moim zdaniem trudno będzie znaleźć taki produkt jako gotowy w wielkości H0. Może się okazać, że trzeba to samemu wykombinować.

Ostatnio edytowane:

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.972 447 99
Do peronów od Hugwy najlepsze byłyby z materiału takiego jakie preferuje ten producent (chyba gips). Potem trzeba by wytrawić te kratki. Produkt na indywidualne zamówienie, tanio nie będzie :cenzura: Ale nasuwa mi się pytanie. Czy ta kratka ma być? Bo jeśli tak, to ona przejmie całą robotę (patrzy się na nią) oraz i tak zakryje to korytko... aż tak go nie będzie widać. Więc pytanie czy warto inwestować aż tak w te korytka, i czy nie lepiej zainwestować w ładną kratkę....

daromaro

Znany użytkownik
Reakcje
1.890 129 86
No to, że strona sklepu jest to wiem. Tu kiedyś prezentował swoje 'pomysła' ale od jakiegoś czasu (2023 rok) tego nie robi - więc się zapytałem.

KHAB

Aktywny użytkownik
Donator forum
Reakcje
154 7 1
Myślę, że skoro sklep jest w sieci, to działa. Ale oczywiście warto się upewnić, dzwoniąc pod nr. telefonu podany w zakładce "o nas/kontakt".

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Budownictwo i pozostała infrastruktura 3
Budownictwo i pozostała infrastruktura 10