• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Diorama PASIA Hobby - Dioramy

Reakcje
1.337 4 1
Coś pięknego :) Aż przy tych mrozach człowiek zatęsknił za słońcem i zieleniną :)
Jedyne co mi coś kłuje w oczy to te wielkie dziury w nawierzchni na wiadukcie, przy takich dziurach to chyba już by był wyłączony z użytku bo grozi zawaleniem, przynajmniej tak mi się wydaje :)

kolighyt

Znany użytkownik
Reakcje
837 5 0
[QUOTE="Jedyne co mi coś kłuje w oczy to te wielkie dziury w nawierzchni na wiadukcie, przy takich dziurach to chyba już by był wyłączony z użytku bo grozi zawaleniem, przynajmniej tak mi się wydaje :)[/QUOTE]
Ten wiadukt wygląda bardziej jakby go już jakieś drony zbombardowały :) Piękna zieleń i nastawnia.

OP
OP
Sweter

Sweter

Użytkownik
Reakcje
502 0 0
Coś pięknego :) Aż przy tych mrozach człowiek zatęsknił za słońcem i zieleniną :)
Jedyne co mi coś kłuje w oczy to te wielkie dziury w nawierzchni na wiadukcie, przy takich dziurach to chyba już by był wyłączony z użytku bo grozi zawaleniem, przynajmniej tak mi się wydaje :)
Uwierz mi, że przejeżdżałem przez wiadukty w gorszym stanie ;)

kaktus

Aktywny użytkownik
Reakcje
127 17 0
Czekam może złudnie, ale z nadzieją, że kiedyś zobaczę filmy na YT z budowy tych dzieł:love:

daromaro

Znany użytkownik
Donator forum
H0m
SKMK
Reakcje
2.544 171 86
Te listewki z boku niestety psują całą estetykę dioramy. Może warto się zastanowić i przy następnych projektach chować te listewki pod trawką i innymi elementami wystroju?

Wszędzie na zdjęciach z bliska kolega @Sweter podświadomie unika 'zahaczenia' obrazem o te listwy... Widać, że jego podświadomość też reaguje na nie niechęcią...

Ostatnio edytowane:
OP
OP
Sweter
Reakcje
502 0 0
Co do pytań podstawy, jest to płyta OSB 9mm, na nią przychodzi styropian 2cm, następnie obrzeża są robione na wymiar z listewek kantówek. Odnośnie tychże listewek i ich estetyki: jest tak, ponieważ dioramy po pierwsze są w miarę mobilne, jest za co złapać, co nie odpadnie, po drugie, mogą być pomalowane w dowolny kolor, obecnie część jest niemalowana bo nie mam takiej potrzeby, po trzecie listewki mają szerokość 1cm, co umożliwia na nich położenie gabloty. Po czwarte, kwestia gustu, widziałem dioramy bardzo różnie wykończone z boku i ja poszedłem w tym kierunku, nie każdemu muszą się podobać, coż...:rolleyes:

Zieleń to krzaczki własnej roboty ze sznurka i posypek Polaka oraz Freona, zarośla MBR Model, drzewa akurat mi dostarczył znajomy więc tu nie miałem z nimi roboty. Trawa firmy Model Scene.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Buduję makietę 11
Buduję makietę 230
Buduję makietę 107