Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Byśmy czekali aż ci co "kitrają" zdjęcia po różnych zakamarkach, aby nikt ich nie zobaczył pójdą do św. Piotra. Natomiast rodzina wyrzuci ów zdjęcia na śmieci, ktoś znajdzie i tu wrzuci
Cóż poradzić jak "zagraniczniki" publikują chętniej swoje fot wykonane u nas niż "nasze zgredy"
Z moich zgredowskich doświadczeń wynika, że w przypadku upublicznienia czegokolwiek zostałem najpierw wielokrotnie okradziony, a później próbowano naszczać na moją siwą głowę. Też wielokrotnie, ostatni raz dzisiaj.
Dla spokoju mojego wiekowego ducha zaprzestałem więc działalności bo masochistą nie jestem, a o tym co stanie z moim archiwum zadecydują moi spadkobiercy.
Ciekawe są te wagony na 2 planie. Ten z lewej to chyba wapniarka, jakiej modele produkuje Roco/Fleischmann, ten drugi wygląda jak 2 osiowa węglarka z blaszaną nadbudową/zadaszeniem…
Wg mnie to jest ten typ węglarki z blaszanym poszyciem, pochodzenia sprzed 1945 roku (producent nieznany) serii Wddo 54. Daszek blaszany to wytwór gospodarczy, późniejszy. Wg mnie oba te wagony służyły ( stan na zdjęciu) jako śmieciarki. Nie mam pojęcia, którą wytwórnię i w którym kraju można by było posądzić o ich produkcję. Kwestia wyjaśnienia tej niewiadomej kieruję do zawodowców.
Inna ciekawostka na tym zdjęciu, to brak pomalowania na biało na kawałku obręczy koła trzeciego Ok1.
Jak myślicie, co było powodem takiego niedociągnięcia? - Bo widać, zwłaszcza na tarczach zderzaków, że bieli im malujący nie żałował.
Nie widać malującego ani szpejów do malowania, to chyba nie to, poza tym Ok1 na przetoku(!) i to w Toruniu - to chyba musiało być niezłe ciśnienie, tak, że to chyba nie był czas na zabawę w upiększanie loka.