Spokojnie
@haloot 
. Ja też swego czasu chciałem już, od razu...Niestety osoby które przywiązują dużą wagę do wierności odwzorowania składów pociągów muszą borykać się często z brakiem odpowiedniego taboru. Problem ten dotyczy głównie epok I-III, bo w V i VI to już jest prawie wszystko, a i wystarczy właściwy typ wagonu i już jest ok. W przypadku pociągów CIWL, tak jak pisałem już potrzebne są konkretne numery wagonów. To już jest duży problem...
Kolega
@Salsa wstawił super zestawienie numeryczne na 1930 rok dla OE (na tyle numerów znalazłem tylko jeden wagon który pochodzi z jednej partii produkcyjnej z wagonem który posiadam w zestawie PIRATY SOE, ale dalej nie ma go w tym zestawieniu-ale to już coś

). Jak znajdzie czas wstawi dla SOE i troszkę nam się rozjaśni czy z tego co jest na rynku można coś do tego składu dołączyć. Ale jedno jest pewne, przy tym tempie wydawania modeli CIWL przez LSM czy Rivarossi na realny skład OE czy SOE możemy czekać latami lub nigdy się nie doczekać...Ja liczę, że może powstanie zestaw takiego pociągu, tak jak LSM planuje kompletne składy Nord Express i Sud Express. Z tym, że wcale nie jest pewne, że nawet te zapowiedziane powstaną. No takie życie.
Dlatego moja rada. Składaj skład z tego co jest. Będzie on tak czy inaczej bardzo podobny. W sumie w tym wszystkim chodzi o uruchomienie wyobraźni