• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Relacja Pług 3017-6 Średzkiej Kolei Powiatowej

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.

Zabkret

Znany użytkownik
Reakcje
1 0 0
Super projekt. Popieram :)

- Gdzie będzie można kupic ?
- chętnie zamowie z każdego po jednym (za rozsądną cene)
- kiedy będzie można zobaczyc model 3d ?

Pozdrawiam

OP
OP
Z

Zv

Gość
Spokojnie, dopiero robię pierwszą blachę testową. Model 3d będzie od razu fizycznym obiektem :) Jak złożę będą fotki, cena, lista społeczna :) potem modele. Będę robił na bieżąco wg zamówień. Może 2 - 3 szt w miesiącu. Piszę to teraz żeby wszystko było jasne że nie otwieram fabryki z modelami tylko jednoosobową manufakturę.

Po dalsze postępy moich prac modelarskich oraz kontakt ze mną zapraszam na mój fanpage na Facebook.

michal.guminiak

Znany użytkownik
H0e
Reakcje
1.483 7 0
Parę lat temu postanowiłem zbudować pług wąskotorowy. Jest to raczej "wolna" konstrukcja, mająca jedynie cechy oryginału. Wzorowałem się na starym pługu z kolejki wieluńskiej (stacjonuje obecnie w Rogowie). Za podstawowy budulec posłużyły dwa wagony kryte z płaskim dachem w skali TT (ZEUKE), podwozie z podobnego wagonu w skali N (stare PIKO), a lemiesze z kart telefonicznych i kartonu nasyconego cyjanoakrylem.
plug.jpg

[DOUBLEPOST=1418984681,1418983812][/DOUBLEPOST]
plug_2.jpg

michal.guminiak

Znany użytkownik
H0e
Reakcje
1.483 7 0
Koledzy, dziękuję za tak dobą ocenę, choć model nie jest wolny od niedoróbek. Widać tutaj linię cięcia na nadwoziu i malowanie pędzlem. Na żywo wygląda trochę lepiej. Średzki pług od zawsze (czyli od początku lat 80-tych) pamiętam w kolorze brązowym. W latach wcześniejszych n Średziej KD stacjonowały co najmniej dwa pługi typu Bjorke. A korzystając z okazji, składam wszystkim jak najlepsze życzenia pogodnych i spokojnych Świąt Bożegon Narodzenia, a w Nowym Roku wielu ciekawych realizacji modelarskich.

Załączniki

Ostatnio edytowane:
Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.