• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Osobowe zibi76

lotus102

Znany użytkownik
Reakcje
2.247 7 3
Moi faworyci z tej prezentacji to VW Caddy i Opel Vectra , te modele są bardzo ładnie wykonane (y)dwa pozostałe zaliczyłbym do średniaków

michal80

Znany użytkownik
Reakcje
82 0 0
Pierwsze zdjęcie bardzo fajnie z tym Seatem Arosą. Światła wyglądają w słońcu jak prawdziwe. Seat Arosa
to bardzo rzadka miniaturka i naprawdę prezentowany model jest rewelacyjnie wykonany. Felgi i światła to duży
plus dla Seacika.VW Polo również bardzo ciekawy, ale zdecydowanie przegrywa z czarną Arosą. Wykonanie VW Polo
dobre jak na model trochę starszy. VW Caddy policyjny rewelacyjny, wygląda jak prawdziwy.Najładniejszy model z
prezentowanych powyżej. Malowanie policyjne bardzo dokładnie wykonane. Sam model jest wykończony rewelacyjnie.
Ostatni model Opel Vectra jest bardzo ładny w srebrnym kolorze nadwozia. Wszelkie listwy na zderzakach, boczne dodały
mu kolorytu. Felgi bardzo fajne pasujące do trochę sportowej sylwetki ze względu na linię nadwozia z tylną szybą otwieraną.

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.724 109 2
Zdecydowanie Caddy i Vectra , ale co może wydać się dziwne Arosa też mi się podoba na swój sposób i muszę na taką zapolować, gdyż mam Lupo a Arosy nie mam.

Michał Type_r7

Moderator działu Modelarstwo Samochodowe
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
14.556 160 2
Brodaty musisz miec Arose, jeśli masz Lupo, bo komplet to komplet. :cool:

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.965 388 20
Arosa bardzo ciekawa, szkoda tylko że w takim kolorze. Osobiście wolę te małe samochody w żywszych kolorkach. Policja rzeczywiście, zrobiona jest świetnie. Vectra też ciekawa i ostatnio trochę ich się pokazało na naszym forum.

OP
OP
Zibi76

Zibi76

Znany użytkownik
Reakcje
510 0 0
Witam dawno mnie nie było a jest parę nowości. A oto one:
VW GOLF IV
DSC06393.JPG
DSC06394.JPG
[DOUBLEPOST=1404157910][/DOUBLEPOST]VW PASSAT B6
DSC06398.JPG
DSC06399.JPG
[DOUBLEPOST=1404157996][/DOUBLEPOST]VW PASSAT CC
DSC06402.JPG
DSC06403.JPG
[DOUBLEPOST=1404158085][/DOUBLEPOST]VW PHANTOM
DSC06406.JPG
DSC06407.JPG
DSC06407.JPG

michal80

Znany użytkownik
Reakcje
82 0 0
Ciekawa a zarazem zróżnicowana propozycja modeli producenta najpopularniejszej marki samochodów
niemieckich. Pierwszy model najbardziej rozchwytywany na rynku z drugiej ręki czyli Golf w wykonaniu
herpy wygląda przyzwoicie. Biały kolor jest ładny, ale nie każdemu do twarzy, tym bardziej w tej wersji
nadwozia, 3-drzwiowej. Pierwszoplanowym atutem prezentowanego Golfa IV są dokładne odwzorowane
przednie światła oraz przedni elegancki znaczek. Nie podoba mi się czarny słupek, który na białym kolorze
za bardzo się wtapia w całość. Klamki by zdecydowanie wystarczyły. Sportowe felgi to kolejny element, który
wyróżnia ten model na tle innych. Szkoda, że herpa nie wydała Golfów V, VI. VII, wtedy na pewno bym nabył.
Drugi model równie popularny jak jego mniejszy i starszy brat w wydaniu miniaturkowym przedstawia się na
tle zieleni leśnych zwierząt bardzo dostojnie. Kolor pasuje bardzo dobrze do tego modelu i wersji nadwozia.
Linia Passata Variant stonowana, niczym nie wyróżniająca się. Inaczej ma się sprawa przodu, który jakoś nie
udał się projektantom z VW. Chodzi mi o atrapie, która schodzi poniżej linii świateł i zakotwicza na zderzaku.
Model ma te plusy, że wszystkie detale ładnie się prezentują. Tak też jest z kombi VW i dosyć interesująco wypada
w tym wydaniu. Chromowane listwy okienne oraz boczne na drzwiach w połączeniu z dokładnymi relingami dachowymi
dodają mu charakteru. Felgi ze znakiem firmowym są starannie odlane. Passat CC jak dla mnie jest najładniejszym
modelem ze wszystkich prezentowanych dzisiaj VW. Składa się na ten wynik kilka czynników. Najmniej ważny we wszystkim
jest kolor, choć dla tej wersji nadwozia pasuje znakomicie. Nie wiem kto projektował tę linię boczną, ale VW udało się choć
raz wyprodukować bardzo ładny samochód z szykowną linią, która nie powstydziłaby się stanąć obok Mercedesa CLS'a na parkingu.
Wracając do tematów w skali 1/87, granatowy wyrób Wikinga potrafi oczarować dbałością o detale i precyzyjną nieskazitelną warstwą
połyskującego, metalicznego lakieru. Przedni grill z pięknie wyeksponowanym znakiem firmowym wygląda perfekcyjnie. Jedyny element,
który zaniża średnią Passata CC, to wykonanie przednich halogenów. Niestety jeszcze nigdy nie widziałem w modelach 1/87 szklanych(
przeźroczystych plastikowych) halogenów bez względu czy to herpa, Wiking czy Rietze. Tak się zastanawiam, czy technologia pozwoli dożyć
mi tych czasów, gdy w modelach 1/87 drobne okrągłe halogeny będą z tego samego tworzywa co światła przednie. Wykonanie detali malowanych
czyli srebrnych ozdobnych elementów jest najlepsze w tym modelu w połączeniu z mega wypasionym jakościowo metalicznym lakierem. Design felg
podkreśla tylko dynamiczną i piękną linię tego modelu Passata. Tył to również piękna strona tego samochodu, a w wykonaniu Wikinga światła są znakiem
rozpoznawalnym z dodaniem na tylną klapę znaczkiem producenta. Ostatni model, to flagowy produkt producenta samochodów dla ludu, ale widziałbym go
w innej tonacji kolorystycznej nadwozia. Linia nadwozia tak samo jak Passata jest spokojna, stonowana i świadczy o solidności i luksusie. Niestety trochę
się już zestarzała przez te lata, ale nadal potrafi kusić mocnymi silnikami z diabelskim momentem obrotowym. Miniaturka ładnie wtapia się w modele zwierząt.
Przednia partia z chromowaną w całości osłoną chłodnicy i pięknym znaczkiem VW to najbardziej dopracowany element samochodu. Znowu małe ale do przednich
halogenów, ale to na razie nikomu się nie udało. Wielkie słowa uznania dla producenta za staranne wykończenie srebrnych wstawek dekoracyjnych oraz lakieru.
Fotki są rewelacyjne i w jednej chwili przeniosłem się w krainę pachnącej zieleni ze zwierzętami, które również zachwycają się produktami z Wolfsburga ;)

Ostatnio edytowane:

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.965 388 20
Fajnie się prezentują te "pojazdy dla ludu" na Twojej dioramie. Bardzo realistyczne fotki.

Arkadiuss88

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam dawno mnie nie było a jest parę nowości. A oto one:
VW GOLF IV Zobacz załącznik 210430 Zobacz załącznik 210431 [DOUBLEPOST=1404157910][/DOUBLEPOST]VW PASSAT B6 Zobacz załącznik 210432 Zobacz załącznik 210433 [DOUBLEPOST=1404157996][/DOUBLEPOST]VW PASSAT CC Zobacz załącznik 210434 Zobacz załącznik 210435 [DOUBLEPOST=1404158085][/DOUBLEPOST]VW PHANTOM Zobacz załącznik 210436 Zobacz załącznik 210437 Zobacz załącznik 210437
nic a nic się nie boją te leśne zwierzęta... :)

jarekom

Znany użytkownik
Reakcje
739 2 0
Rzeczywiście modele obowiązkowe w kolekcji. Mi najbardziej podoba się Phantom. Miał być konkurencja w klasie wyższej , ale coś volkswagenowi nie wyszło.

"Tak się zastanawiam, czy technologia pozwoli dożyć mi tych czasów, gdy w modelach 1/87 drobne okrągłe halogeny będą z tego samego tworzywa co światła przednie."

Co do halogenów , to myślę ,że to względy technologiczne lub finansowe przeważają nad tym aby je malować. Chociaż w Scanii mamy halogeny z tworzywa.

Michał Type_r7

Moderator działu Modelarstwo Samochodowe
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
14.556 160 2
Phantom to RR a u VW jest Phaeton.
Zajęty nasz Zibi... albo tłumaczy się żonie z zakupów i przekroczonego budżetu.

Abarth

Znany użytkownik
Reakcje
234 5 0
No a ten jego wyglada na VW :D

Z jednej strony wspolczuje, z drugiej mu zazdroszcze :D Wspolczuje tłumaczen u żony, zazdroszcze tak licznego powiekszenia kolekcji (y)