• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Osobowe - jestrabh

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
28.712 392 20
Stare dobre RIcko, jak widzę. Pięknie zrobili tą BM-kę. Bardzo dobry zakup.

OP
OP
jestrabh

jestrabh

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
2.967 40 1
He, he:) Pewnie jak zwykle w tej kwestii to Ty masz rację. Bo ja tam tych koligacji produkcyjno - dystrybucyjnych nie znam. A , skoro wyciągam z oryginalnego pudełka Buscha to skąd mam wiedzieć, że w środku jest Rico?;)

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
28.712 392 20
A , skoro wyciągam z oryginalnego pudełka Buscha to skąd mam wiedzieć, że w środku jest Rico?;)
Fakt. Musiałbyś poszukać. Ale po to jest forum, żeby uzupełniać informacje. :)
Ricko to firma, która przestała już sprzedawać modele pod swoją nazwą i ostatnio sprzedawał je Busch. Ale jak popatrzysz, to ostatnie pięć cyfr numeru katalogowego jest takie samo jak numer katalogowy Ricko. Zresztą popatrz tu:
https://galerie.1zu87.com/artikel/1zu87-BMW-M6-Coupe-E63-silber-met-Ricko-38872-25104.html
i porównaj z tym:
https://www.derkleineautoladen.de/busch-ricko-bmw-m6-silber-metallic-einzelstueck.html

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
28.712 392 20
Świetnie odwzorowana jest ten model. Pięknie wygląda, a dla dygnitarzy to raczej czarne pasują bardziej.

OP
OP
jestrabh

jestrabh

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
2.967 40 1
Świetnie odwzorowana jest ten model. Pięknie wygląda, a dla dygnitarzy to raczej czarne pasują bardziej.
Tatrę jako model samochodu miałem na myśli.
Bo w realu jej w innym kolorze niż czarny nie widziałem, a dla prywatnego odbiorcy w tamtych czasach była jedynie dostępna z rynku wtórnego. A, wtedy mógł ją sobie przemalować nawet na różowo.