• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Osobowe 1:1

Maverick

Znany użytkownik
Reakcje
396 37 5
Coś ode mnie z Norwegii :)

P7242158.JPG

P7242157.JPG

P8232269.JPG

P8232270.JPG

P8232271.JPG

I jeszcze taki autobusik kiedyś spotkany w podróży a zanim moja srebrna gwiazda :)
(i mam nadzieję, że "Strażnik Teksasu" czyli pewien typek nie rozkręci afery, że to autobus a nie osobówka i tu nie powinno się to zdjęcie znależć.:podstepny:)

P7250435.JPG

P7250436.JPG

Pozdrawiam
Maverick

Maverick

Znany użytkownik
Reakcje
396 37 5
U pierwsza fotka Garbusa to chyba była robiona w lato stulecia , bo krótki rękaw w Norwegii to już musiało być z 17 na plusie.:ROFL::ROFL::ROFL::ROFL::ROFL::ROFL:
Tak to było latem a tu lato jest tak samo upalne jak w Polsce a temperatura w słońcu jest czasem grubo ponad 40stopni a w domu gdyby nie klimatyzacja to wyrobić by nieszło.
Tu masz fotkę z lipca jaka temperatura była u mnie, że klima ledwo dawała radę;):
temperatura 24.07.2014.jpg

Reakcje
11.180 67 1
Ale jakby nie patrzył autobus to nie osobówka . Czyli Maverick sam sobie gola strzeliłeś . Co do osobówek to dzisiaj mnie Pani ze skody na Norweskich blachach pozdrowiła środkowym palcem za to że przez kilometr wyprzedzałem drugą ciężarówkę . Widać tamten klimat niektórym szkodzi :D

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
27.875 108 2
Ale jakby nie patrzył autobus to nie osobówka . Czyli Maverick sam sobie gola strzeliłeś . Co do osobówek to dzisiaj mnie Pani ze skody na Norweskich blachach pozdrowiła środkowym palcem za to że przez kilometr wyprzedzałem drugą ciężarówkę . Widać tamten klimat niektórym szkodzi :D
Mimo że Cię lubię , to jakbyś na mnie trafił to poza palcem dostałbyś jeszcze inne pozdrowienia no i zestaw by Ci się w miejscu zatrzymał :ROFL::ROFL::ROFL::ROFL::ROFL::ROFL:

Maverick

Znany użytkownik
Reakcje
396 37 5
Co do osobówek to dzisiaj mnie Pani ze skody na Norweskich blachach pozdrowiła środkowym palcem za to że przez kilometr wyprzedzałem drugą ciężarówkę . Widać tamten klimat niektórym szkodzi :D
Co do tego zachowania to jestem jakoś dziwnie przekonany, że to raczej nie norweszka była bo ja się nigdy z takim zachowaniem nie spotkałem w takiej sytuacji jaką Ty opisałeś a uwierz mi, że setki razy w taki sposób blokowałem niby pas podczas takiego "długodystansowego" wyprzedzania zestawem innego zestawu. Ale zaznaczam, że mówię tu o sytuacjach na norweskich drogach bo w innych krajach to nagminne zachowanie :)

Natomiast co do tego fragmentu wpisu:
Ale jakby nie patrzył autobus to nie osobówka . Czyli Maverick sam sobie gola strzeliłeś .
Zaproponuj temat w którym te zdjęcie powinno się znależć? To zostanie tam zapewne przeniesione. :) Ten pojazd jest 6-cio osobowy, więc autobusem nie jest mimo, że tak wygląda. Jest zarejestrowany jako wóz kampingowy jak twierdził właściciel :) Ja uznałem, że w sumie to najrozsądniejszy temat dla umieszczenia zdjęcia tego pojazdu bo typowo autobusowego chyba nie mamy nie licząc "Autobusy dawniej i dziś" gdzie on to już kompletnie nie pasuje wedle mnie. A zakładanie tematu dla jednego pojazdu jest bezsensowne.
Zadam podchwytliwe pytanie gdzie umieściłbyś zdjęcie Hamera pierwszej generacji?? ;) Przecież to samochód ciężarowy a bynajmniej w Norwegii jako taki jest traktowany i jako taki rejestrowany, i w Polsce z tego co wiem to też trzeba mieć prawo jazdy Kategorii C aby móc go prowadzić. ;)

Reakcje
11.180 67 1
Zaproponuj temat w którym te zdjęcie powinno się znależć? To zostanie tam zapewne przeniesione. :) Ten pojazd jest 6-cio osobowy, więc autobusem nie jest mimo, że tak wygląda. Jest zarejestrowany jako wóz kampingowy jak twierdził właściciel :) Ja uznałem, że w sumie to najrozsądniejszy temat dla umieszczenia zdjęcia tego pojazdu bo typowo autobusowego chyba nie mamy nie licząc "Autobusy dawniej i dziś" gdzie on to już kompletnie nie pasuje wedle mnie. A zakładanie tematu dla jednego pojazdu jest bezsensowne.
Zadam podchwytliwe pytanie gdzie umieściłbyś zdjęcie Hamera pierwszej generacji?? ;) Przecież to samochód ciężarowy a bynajmniej w Norwegii jako taki jest traktowany i jako taki rejestrowany, i w Polsce z tego co wiem to też trzeba mieć prawo jazdy Kategorii C aby móc go prowadzić. ;)
Co do autobusu to myślę że jeśli założył nowy temat pod przykładowym tytułem "Autobusy 1:1" to by się nikt nie pogniewał . To że jest to autobus przerobiony na kamper to z tego forum wiesz tylko Ty , gdyż rozmawiałeś z właścicielem . Po Tobą tego forum nie wiedział tego nikt zanim tego nie napisałeś , a każdy ocenia to co widzi na zdjęciu .

Jeśli chodzi o hummer-a to ja bym go widział w temacie "pojazdy terenowe" gdzie z powodzeniem myślę można by wklejać zdjęcia tego hummera , pojazdów dakarowych , quadów , ciężarówek wyczynowych itp. itd. To że jest on rejestrowany jako ciężarówka i potrzeba do prowadzenia jego takowych uprawnień , patrząc na jego zdjęcie nie obchodzi mnie .

Michał Type_r7

Moderator działu Modelarstwo Samochodowe
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.976 158 2
I jeszcze taki autobusik kiedyś spotkany w podróży a zanim moja srebrna gwiazda :)
(i mam nadzieję, że "Strażnik Teksasu" czyli pewien typek nie rozkręci afery, że to autobus a nie osobówka i tu nie powinno się to zdjęcie znależć.:podstepny:)
Zadam Tobie jedno pytanie... po co ten wpis, wpis o tej treści???
Widać, że dzień bez afery to dzień stracony. Nie będę reagował na Twoje zaczepki, bo to strata czasu.
Może zamiast zajmować się szukaniem i wyszukiwaniem absurdów itp. zacznij prezentować i komentować modele naszych kolegów.
Dla mnie możesz wstawić fotkę Mikołaja z zaprzęgiem i w foto shopie dorobić im koła... i nazwać samochodem osobowych... nie interesuję mnie to.
Pozdrawiam i nie do zobaczenia.

Ostatnio edytowane:

Maverick

Znany użytkownik
Reakcje
396 37 5
A jednak...
zacznij prezentować i komentować modele naszych kolegów.
Ja komentuję ale nie wszystko jak leci tak jak Ty. Nie klepię w klawiaturę tylko po to aby cokolwiek napisać w każdym temacie lecz tam gdzie coś na prawdę mnie zainteresuje czy też zrobi na mnie wrażenie, więc przestań tak się narzucać z tym obowiązkiem, wydawałoby się, komentowania wszystkiego jak leci bo to bezsens jak dla mnie.
Popieram Michała w całej rozciągłości. Taki wpis to ewidentna zaczepka.
Mafo co do Twojej interpretacji mojego wpisu to Twoje "akcje" już mnie denerwują. To tylko świadczy o tym, że czytając moje wpisy z góry zakładasz moją złą intencję i nasze stosunki prywatne przenosisz na grunt forum. To, że się nie lubimy prywatnie nie upoważnia Cię do tego. Pisząc ten post nie miałem zamiaru nikomu "dokopać/zaczepić" lecz jak widać słowo pisane może być odebrane zupełnie inaczej niż słowo mówione gdzie ton,akcent, mimika nie pozostawia wątpliwości żadnych ale wystarczy czytać bez "zaszczepionej nienawiści" i wszystko staje się równie zrozumiałe. Ale jak mówię i powtarzam: Nasze prywatne stosunki uniemożliwiają Ci tego tak samo jak Michałowi, który odebrał ten mój wpis podobnie jak Ty. Miałem zupełnie inne intencje do tych jakie zostały przez was odebrane. Miał być to żart i rozlużnienie napięć między mną a Michałem lecz wyszło kompletnie inaczej. Przepraszam bo nie taki był mój zamiar ani cel lecz teraz widać, ze nasze stosunki są jednak nie do naprawienia.
Ogólnie to mam już zerowe chęci na udzielanie się na forum po takich "akcjach" i tak "przyjaznej atmosferze", i zdecydowanie wolę pozostać w tej kwestii ograniczając się do korzystania z ocen pod postami.
Fotki wolę wstawić na fejsa bo tam nikt mi nie bedzie zarzucał, że ta fotka nie w tym miejscu i rozkręcał afery na przykład.:)
Także mam ogólnie już dość tego życia forumowego w tym dziale.
Mafo nie lubimy się i nie polubimy ale prosiłem już kiedyś abyś omijał moje wpisy lecz jak widać nie potrafisz w przeciwieństwie do mnie, do teraz. Jako złośliwie pewnie też odbierzesz i ten fragment mojego wpisu:
Chcesz pilnować porządku to rób to na forum gdzie jesteś w administracji a nie tu gdzie masz z góry negatywne nastawienie do mnie i nie podkręcaj atmosfery swoimi wpisami.
To tyle do Ciebie Mafo.
Teraz do Michała:
Żle odebrałeś moje intencje i faktycznie przyznaję, ze mogłeś to tak odebrać ale tak jak pisałem wcześniej taki bywa "urok" słowa pisanego. Natomiast aby zapobiec dalszemu rozkręcaniu "afery" w tym temacie to nie pisałem nic w obecnym wpisie ze złośliwości lecz opisałem wszystko tak jak ja to widzę i podkreślam: Bez żadnych złośliwości pisałem powyższy post.

Rafał G.

Znany użytkownik
Reakcje
3 1 0
mnie też szkodzi jak się wyprzedzają ciężarówki na drodze szybkiego ruchu czy autostradzie, powinno być to dozwolone tylko na drodze z trzema pasami ruchu w jedną stronę. Wszystkie ciężarówki powinny mieć wg przepisów odcięcie przy 90 km/h więc skąd to wyprzedzanie, wyprzedzający jedzie z prędkością 2-5 km/h szybciej od wyprzedzanego i rzeczywiście trwa to kilometrami i wk....a.

OP
OP
mafo

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Reakcje
25.475 387 20
Wszystkie ciężarówki powinny mieć wg przepisów odcięcie przy 90 km/h więc skąd to wyprzedzanie, wyprzedzający jedzie z prędkością 2-5 km/h szybciej od wyprzedzanego i rzeczywiście trwa to kilometrami i wk....a.
Najgorsze jest to, że jadąc szybciej o 2 km/h od kolegi, to blokuje przez długi okres czasu drugi pas. A właściwie jadąc niewiele szybciej to kierowca przejedzie przez dzień pracy zaledwie o 16 km więcej. Czy to się opłaca??? To już muszą powiedzieć kierowcy.

Maverick

Znany użytkownik
Reakcje
396 37 5
mnie też szkodzi jak się wyprzedzają ciężarówki na drodze szybkiego ruchu czy autostradzie, powinno być to dozwolone tylko na drodze z trzema pasami ruchu w jedną stronę. Wszystkie ciężarówki powinny mieć wg przepisów odcięcie przy 90 km/h więc skąd to wyprzedzanie, wyprzedzający jedzie z prędkością 2-5 km/h szybciej od wyprzedzanego i rzeczywiście trwa to kilometrami i wk....a.
Nie zrozumiesz tego niestety. Z prerspektywy kierowcy ciężarówki wygląda to zupełnie inaczej niestety bo dla nas każda minuta jest na wagę złota często. Po drugie to bedąc "ścisłym" to zestaw może poruszać się maksymalnie do 80km/h :)
Natomiast w kwestii "odcięcia gazu" to w róznych markach są różne prędkości przy których to następuje i tak na przykład w jednej może to być przy 86 a w drugiej przy 91km/h.
Co do tego fragmentu w którym piszesz, że powinno być to dozwolone tylko na trzy pasmowej drodze to ja jestem za! Tyle, że nich budują w takim razie te trzy pasmowe drogi bo jest ich jak na lekarstwo a nawet jeszcze mniej.;)

Rafał G.

Znany użytkownik
Reakcje
3 1 0
Nie zrozumiesz tego niestety. Z prerspektywy kierowcy ciężarówki wygląda to zupełnie inaczej niestety bo dla nas każda minuta jest na wagę złota często. Po drugie to bedąc "ścisłym" to zestaw może poruszać się maksymalnie do 80km/h :)
Natomiast w kwestii "odcięcia gazu" to w róznych markach są różne prędkości przy których to następuje i tak na przykład w jednej może to być przy 86 a w drugiej przy 91km/h.
Co do tego fragmentu w którym piszesz, że powinno być to dozwolone tylko na trzy pasmowej drodze to ja jestem za! Tyle, że nich budują w takim razie te trzy pasmowe drogi bo jest ich jak na lekarstwo a nawet jeszcze mniej.;)
pewnie, że nie zrozumiem bo punkt widzenia zależy od punktu siedzenia - tak jest ze wszystkim a ja załatwiając tematy służbowe też bym chciał dotrzeć do domu jak najszybciej.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Skala 1:1 4
Skala 1:1 222