• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Ok1 lata 60,70 ubiegłego wieku

kofacela

Aktywny użytkownik
Reakcje
186 0 1
Witam, poszukuję już od dłuższego czasu zdjęć parowozów Ok1 z następującymi nr:
1, 3, 65, 171, 178, 190, 226, 235, 242, 337, 342, 354, 371.
Byłby ktoś taki miły i łaskawy pomóc mi w tym temacie, bo zaczynam mieć już "stany lękowe" :)
A poważnie, bardzo mi zależy na którymś z tych parowozów, by z tym, ww numerem, zrobić konwersję do swojej kolekcji.

Prezes TS

Expert
Ekspert
Reakcje
1.063 25 2
Oj, nie będzie to łatwe . . .
i nawet "stany lękowe" mogą tu nie pomóc :(
Te parowozy zostały skasowane pomiędzy 1965 a 1977 rokiem, więc zakładając, że potencjalny fotografujący miał wówczas, powiedzmy 20 latek na karku, to . . . należałoby szukać (tu fotografujących) w przedziale wiekowym: 62 - 74 lat :confused:
Czy znasz jakiegoś np. 75-latka, który jest miłośnikiem kolei i do tego w młodości fotografował ?

Ale przecież trafiają się zdjęcia dużo, dużo starsze, więc nie załamuj się i szukaj cierpliwie.
W razie czego proszę o info przy okazji znalezienia któregoś numeru, sam jestem tym też zainteresowany.
Co by nie było tak ponuro, dodam, że napisałem do znajomego zagranicznego MK, który złapał w migawce numer 226.
Czekam na jego odpowiedź.

OP
OP
kofacela

kofacela

Aktywny użytkownik
Reakcje
186 0 1
Dobra wiadomość, czekam niecierpliwie, a stany lękowe mogą być skutkiem nerwicy natręctw, więc zadbajcie proszę o moje i swoje zdrowie psychiczne.
...chyba muszę zmienić tabletki, lub brać połowę tego, hahaha

OP
OP
kofacela

kofacela

Aktywny użytkownik
Reakcje
186 0 1
Czy naprawdę nikt nie może spojrzeć w swoje cenne zdjęcia (bo wiem, że one takowe są) i zobaczyć, czy któregoś z powyższych numerów nie posiada?