Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
- TV jaka to skala? domyslam sie ze to 1:87
wczesniej Kolega Mariusz pokazal motyw w dwoch roznych skalach piszac , ze to 1:70 , a tam autko moze jest w tej co napisal skali ale mur z odpadnietym tynkiem z drutem kolczastym to jak dla mnie skala 1:15, Kolega Mattia to 1:30, ja staram sie w H0
Kolory, przybrudzenie itd super.
Jedyna rzecz która mi nie pasuje że cegła jest ułożona krótszym bokiem (główką) na zewnątrz. Zwykle jest układana dłuższym bokiem (wozówką).
Raczej rzadko spotykane. No chyba że to miał być jakiś super gruby mur ale i tak trochę to dziwne.
Przyznam się że nie widziałem nigdy w ten sposób zrobionego muru ale pewnie jeszcze mało rzeczy w życiu widziałem
Natomiast jeśli to jest dłuższa ściana cegły to raczej złe proporcje.
cegła romańska – przeciętne wymiary 26-28 × 12-13 × 7-9 cm
cegła gotycka – 28-30 × 13-14 × 7-9 cm
współczesna polska- 25 × 12 × 6,5 cm (stosowana przed wojną w Polsce : 27 × 13 × 6 cm)
(źródło wikipedia)