• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Odlewy Odlewy zywiczne

hugwa

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
374 26 4
IMG_20151122_110205.JPG
Zostanę Górnikiem Roku ale nie chce mi się zakładać nowego tematu tylko po to żeby pokazać "mój pierwszy raz" :)
Dziewictwo pomógł mi stracić @Adam66 - wielkie dzięki.

hugwa

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
374 26 4
Faktycznie, wychodzi na to że w Wasyliszkach powstał nowy zakład... Coś wymyślę.
Jeśli chodzi o ciśnienie to tylko moje było trochę wyższe.

Zdrada69

Moderator Skala 1:220 (Z)
Zespół forum
Reakcje
6.249 39 0
Po prostu Przedsiębiorstwo Wielobranżowe z typu Hurt-Detal:rolleyes:, Import-Export:p, Produkcja-Handel-Usługi :D(i "drobne kradzieże":ROFL::ROFL::ROFL:)

hugwa

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
374 26 4
Chyba brniemy w zbyt intymne pytania, zwłaszcza w kwestii żywic bo nie używam jeszcze żadnej swojej a o użyczonych nie pisnę tym bardziej :)

Kpt. Nemo

Łowca cech
Donator forum
Ekspert
Reakcje
21.230 508 29
Faktura typowa dla żeliwnego odlewu, nie ma co grymasić, dla mnie ekstra, pomyśl nad odlewaniem usługowym.
Jaką średnice ma to koło.

hugwa

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
374 26 4
To taki projekcik na potrzeby kartonowców, z inicjatywy i z pomocą @Andrzej Px48. Koło ma 44mm do stonki w 1:25. Wychodzi na to że powstanie nieco więcej odlewów niż komplet dla Andrzeja...

Ostatnio edytowane:

hugwa

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
374 26 4
Nie mam pojęcia. A po co ją wzmacniać? To jest jednak odlew do modeli stacjonarnych i niezbyt ciężkich - kilkanaście arkuszy kartonu i kilkadziesiąt flaszek Kropelki. Jesli byłaby potrzeba wzmocnienia piasty to chyba obręcz też. A to już całkiem bez sensu, lepiej odlać koło bose i zmontować to na tokarce albo co...

Baldwin

Znany użytkownik
Reakcje
488 0 0
Kółeczko wyszło całkiem fajnie , oby tak dale , a znając Twoje odlewy gipsowe to i żywice będę zapewne również profesjonalne .(y)
Jak mniemam forma dwuczęściowa była na ów detal ?
A to takie moje trochę małe co nieco w temacie żywic i odlewania .
DSCF1367.JPG

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Techniki modelarskie 6
Techniki modelarskie 6
Techniki modelarskie 5
Techniki modelarskie 2
Techniki modelarskie 12