• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Obrotnica domowej roboty

OP
OP
luzak12

luzak12

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Pięknie gość wykonał obrotnice zresztą jak i cała makietę,co do samej budowy obrotnicy widzę że autor nie zamieścił dokładnego opisu ;/jak długa wykonać kładkę obrotową ? 25cm będzie dobra długość ?

Ostatnio edytowane:

vs125

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
Pięknie gość wykonał obrotnice zresztą jak i cała makietę,jak długa wykonać kładkę obrotową ? 25cm będzie dobra długość ?
To zależy jaki masz model najdłuższy , ale za jakiś czas kupisz np. parowóz z długim tendrem to co wtedy ? Ja bym zaczynając budowę ,zebrał dokumentację podstawową :porobił zdjęcia ( lub pozyskał z sieci ,książek itp.) wymiary, przynajmniej te najważniejsze ,rozrysował projekt , listę potrzebnych materiałów itd..

OP
OP
luzak12

luzak12

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
moja br-38 mierzy 23cm ,fakt są dłuższe parowozy np br 52 lecz wątpię bym kiedyś zainwestował w takiego ,,smoka'', tak rozumie , plan rozrysowałem ,obrotnice wykonam ze sklejki 3mm i głównym priorytetem będzie by moja obrotnica była jak najniższa.

vs125

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
moja br-38 mierzy 23cm ,fakt są dłuższe parowozy np br 52 lecz wątpię bym kiedyś zainwestował w takiego ,,smoka'', tak rozumie , plan rozrysowałem ,obrotnice wykonam ze sklejki 3mm i głównym priorytetem będzie by moja obrotnica była jak najniższa.
Wiesz co no, ja nie mam żadnego doświadczenia w budowie obrotnicy , to co wiem zawszę chętnie się podzielę , coś podpowiem ,nie chciałbym Cię wprowadzać w błąd , dlatego wydaje mi się ,że najlepiej zapytaj się autora ,lub osoby ,która zbudowała obrotnicę ,lub osób ,które mają ,używają tego obiektu na swojej makiecie , osoby te na pewno mają większe doświadczenie i wiedzę niż ja

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Dla początkujących 7
L
Dla początkujących 6
Dla początkujących 10